SRBIMA DATA PONUDA KOJA SE NE PRIHVATA! Novinar iz Kosovske Mitrovice: Pre će glasati u Raškoj nego što će tako nešto potpisati!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

SRBIMA DATA PONUDA KOJA SE NE PRIHVATA! Novinar iz Kosovske Mitrovice: Pre će glasati u Raškoj nego što će tako nešto potpisati!

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je sinoć sastanak u Raški sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba da Kosova.

Posebno se razgovaralo o teškoj situaciji i položaju Srba severno i južno od Ibra.

Petković je sa predstavnicima srpskog naroda razgovarao i o zabrani Prištine da se na prostoru pokrajine organizuje glasanje na izborima zakazanim za 17. decembar čime se Srbima direktno krše sva garantovana prava

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

Koji su dalji koraci kako bi se Srbima s Kosova i metohije omogućilo da iskoriste svoje građansko pravo na izborima 17 decembra, u jutarnjem programu govorili su Zoran Anđelković nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije i Lazar Stević, novinarom iz Kosovske Mitrovice

- Kurti pronalazi razna obrazloženja koja će sprečiti Srbe da glasaju na prostoru južne srpske pokrajine. Prvo je dao izjavu da Srbija treba da se obrati i da potpiše neki papir. Mnogo je opterećen tim potpisima. To je sve u cilju zabrane Srbima da ne glasaju - rekao je Anđelković i dodao:

00:53

SRBIMA DATA PONUDA KOJI SE NE PRIHVATA! Novinar iz Kosovske Mitrovice: Pre će glasati u Raškoj nego što će tako nešto potpisati!

- Tu postoje dva pravca. Jedan je nastavak maltretiranja Srba po svim osnovama. Ako ste vi spremni da organizujete izbore na koje izađe manje od tri odsto ljudi; da nametnete svoje gradonačelnike u sredinama gde je jako mali procenat albanskog stanovništva i da to držite mesecima; da vučete 11 godina to da ne formiratre Zajednicu Srpskih OpštIna; da malteretirate ljude sa ličnim kartama i pasošima, onda dođete do toga da im se zabrani da glasaju.

Stević je istakao da je Kurtijev stav po pitanju glasanja Srbia na KiM bio očekivan:

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

- Znali smo da Kurti neće pristati da se izbori održe na teritoriji Kosova i Metohije. Jednostavno on je postavio uslove koje Srbija ne može da ispuni, a to je da se napravi neki dogovor gde će Srbija priznati nezavisnost i suverenitet Kosova. Pokušava to da naturi Srbiji, ali ni Srbija niti Srbi sa Kosova i Metohije neče pristati na to. Lakše im je da odu do Raške nego da potpišu jedan takav dokument.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:01

STOLTENBERGOVE PORUKE: Bez promene, Kfor ostaje, poštujemo neutralnost (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track