Ljajić: Ako ćete stalno o izborima, raspišite ih odmah!
Foto: KURIR

Non-stop kampanja najgora

Ljajić: Ako ćete stalno o izborima, raspišite ih odmah!

Politika -
Ministar smatra da licitiranje s prevremenim parlamentarnim izborima i agonija, koja se tako stvara, samo mogu da nanesu štetu državi

BEOGRAD - Ako će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić.

Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana, istakao je Ljajić. On smatra da licitiranje sa prevremenim parlamentarnim izborima i agonija, koja se tako stvara, samo mogu da nanesu štetu državi.Prema njegovim rečima, najgora opcija je da budemo u ovoj neprestanoj kampanji.

Povodom izjave ministra pravde Nikole Selakovića koji je, posle posete Hagu, najavio promenu tretmana države prema državljanima Srbije, Ljajić je rekao da "ništa nije razumeo te poruke ministra Selakovića".

"Potpuno je nekorektno pričati sada na taj način, kada je saradnja Srbije sa Hagom praktično okončana. Posle deset godina mukotrpnog rada, kada smo sve završili, ministar nam sada priča šta bismo trebali da uradimo", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Srbija za saradnju sa Hagom dobijala sve pohvale i od SB UN i od optuženika i njihovih odbrana.Selaković je najavio i da će država finansijski da pomogne porodicama svih naših optuženika i osuđenika, a to je odluka bivše Vlade sa kojom sam ga upoznao pre nego što je otišao u Hag, istakao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track