EVAKUSIANA SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici zbog dima u sali prekinuli zasedanje i napustili zgradu
Foto: Aleksandar Jovanović

Osetio se miris zapeljene plastike i gume

EVAKUSIANA SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici zbog dima u sali prekinuli zasedanje i napustili zgradu

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije prekinula je večeras raspravu o izboru članova saveta REM-a.

Poslanici su osetili miris paljevine i napustili skupštinsku salu.

Skupština Srbije prekinula je danas raspravu o izboru članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog mirisa paljevine koji se osetio zbog kvara na električnim instalacijama

Pojedini poslanici rekli su da je miris paljevine bio sličan mirisu nagorele plastike ili gume. Vatrogasna i tehnička služba Skupštine su u sali i proveravaju šta se zapravo dogodilo.

Kako Kurir saznaje, požara u skupštini nije bilo već se dimilo, pa su dežurni vatrogasci predložili da se sednica prekine na 15 minuta da se pregelda sala, ali je predsednica skupštine Maja Gojković odložila sednicu.

Protivpožarna zaštita i elektirčari su detaljno pregledali salu, ali potrebe za intervencijom vatrogasnih ekipa nije bilo.

Skupština Srbije prekinula je danas raspravu o izboru članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog mirisa paljevine koji se osetio zbog kvara na električnim instalacijama.

Sednica neće biti nastavljena večeras, već je nastavak zakazan za sutra u 10 časova.

Neprijatni miris došao spolja kroz ventilacione otvore

Povodom dešavanja oglasila se i Narodna skupština Srbije, koja je saopštila da su pripadnici Sektora za vanredne situacije nakon dojave da se oseća miris paljevine u sali Narodne skupštine, izvršili pregled kompletnog prostora, kao i ventilacionih kanala i uređaja.

Tom prilikom kako se kaže u saopštenju nisu pronađeni tragovi požara, a pretpostavlja se da je neprijatni miris došao spolja kroz ventilacione otvore. Takođe naglašeno je i da nije bilo evakuacije poslanika i zaposlenih u skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track