POLITIČARI TVRDE DA NISU ZAVRBOVANI: Mi nismo špijuni, ali čuli smo da neki jesu
Foto: Aleksandar Jovanović, Stefan Jokić

Strane službe ih nisu angažovale

POLITIČARI TVRDE DA NISU ZAVRBOVANI: Mi nismo špijuni, ali čuli smo da neki jesu

Politika -

Ljajić kaže da su do njega došle priče da su neke kolege ruski ili američki agenti, a Knežević tvrdi da se po tome kako je prošao vidi da nije ničiji

Nakon pisanja Kurira da je lidera SPS Ivicu Dačića CIA primorala da radi za nju, vodeći srpski političari redom tvrde da strane obaveštajne službe nisu pokušale da ih vrbuju.U knjizi Vojislava Šešelja „Dosmanije ko novi janjičari“, koja predstavlja skup beležaka i policijskih izveštaja, navedeno da je Šešelj radio za britansku obaveštajnu službu, a Ivica Dačić za CIA, i to nakon što je ucenjen gej skandalom.Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da nikad nijedna služba nije kontaktirala s njim, ali da je čuo za neke svoje kolege da rade kao špijuni za velike sile.

- Nikad nijedna od službi nije kontaktirala sa mnom, niti sam ikad sa nekima od njih razgovarao a da ja znam. Čuo jesam da je neko ruski, te da je ovaj drugi američki agent, ali sam uvek to uzimao sa rezervom i nisam ozbiljno shvatao. Bolje da sam im nezanimljiv, to je idealno - kaže Ljajić.Nikada se službe nisu interesovale ni za Gorana Kneževića, ministra privrede. A u prilog svojoj tezi dodaje, da jesu, valjda bi u nekim životnim ili poslovnim situacijama prošao drugačije.- Nikad! Pa valjda se vidi kako sam prošao (da sam imao, verovatno bi se završilo samo na razgovoru) - navodi Knežević.Lider DS Bojan Pajtić takođe tvrdi da nije bio na meti stranih službi.- Nemam skandale i afere, pa nikada niko i nije pokušao da me vrbuje - poručio je Pajtić.Kandidat za predsednika DS Dragan Šutanovac poručio je da neće da se bavi pisanjima lidera SRS.- Nemam komentar na Šešeljeve šešeljizme - kazao je Šutanovac.Kurir je juče objavio deo iz Šešeljeve knjige, gde je navedeno da je CIA primorala Dačića da radi za njih. Ucenila ga je, navodi se, gej aferom. I Šešelj i Dačić su negirali da su bili špijuni.

Funkcioneri koji su otkriveniPERIŠIĆ OPTUŽEN ZA ŠPIJUNAŽUMomčilo Perišić, kao potpredsednik Vlade Srbije, uhapšen je 14. marta 2002. u restoranu na periferiji Beograda, pod sumnjom za „odavanje poverljivih informacija američkom obaveštajcu Džonu Nejboru, koji se tada pozvao na diplomatski imunitet“.

K. B - D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track