RADULOVIĆ U SKUPŠTINI: Predsedavajući Arsiću, zaštitite me od uvreda Vučića
Foto: Zorana Jevtić

Pozvao se na povredu Poslovnika

RADULOVIĆ U SKUPŠTINI: Predsedavajući Arsiću, zaštitite me od uvreda Vučića

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović zatražio je danas, tokom rasprave od predsedavajućeg Skupštine Srbije Veroljuba Arsića da ga zaštiti od uvreda mandatara buduće vlade Aleksandra Vučića.

Radulović se pozvao na povredu Poslovnika po kojem "nije dozvoljeno vređanje i izvrtanje činjenica", dok je Arsić ocenio da taj zahtev nije utemeljen pogotovo što je, kako je rekao, manadatar "izneo potpune činjenice".

Šef poslanika DJB je naveo i da Vučić prvo kaže da poštuje poslanike, a potom govori stvari "koje su besmisleno izvrtanje činjenica". "Vidim da ne znate, opet izmišljate, ne mogu da razumem vašu patološku mržnju, nameštate se kao za spot...", citirao je Radulović delove obraćanja Vučića koji je odgovarao poslanicima na primedbe na rad buduće vlade.

Arsić je rekao da Radulović za to što je rekao mandatar, "ne može da kaže da su uvrede, pogotovo što su iznete potpune činjenice". Radulovićeve kao i stavove ostalih poslanika DJB, osudili su u izjavama novinarima u parlamentu poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski i poslanik Pokreta socijalista Đordje Komlenski.

"Ako se neko ponaša kao i u rijaliti šouu, onda su to Radulović i njegovi poslanici", rekao je Komlenski dok je Filopovska pozvala poslanike DJB da poštuju dostojanstvo Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track