SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Izbori su prilika da se smene bahati i oni sa kupljenim diplomama
Foto: Marina Lopičić

DSS nastupa sa Dverima

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Izbori su prilika da se smene bahati i oni sa kupljenim diplomama

Politika -
BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora dobra i da su izbori dobra prilika da u Srbiji dodje do promena.

"Sa gledišta DSS-a i Patriotskog bloka ova odluka predsednika Vlade (Aleksandra Vučića) je dobra odluka, jer to je prilika da u Srbiji dodje do promena. Pre svega može doći do pobede novog koncepta politike koja će biti okretanje od EU, a veće vezivanje za Rusiju", kazala je Rašković Ivić.

Kako je navela, vanredni parlamentarni izbori predstavljaju šansu da se "kadrovski smene oni ljudi koji su bahati, koji imaju kupljene diplome i koji iritiraju gradjane Srbije i koji rade na štetu srpskog društva".

Dodala je da su izborni uslovi u Srbiji veoma loši, jer "vlada" medijska blokada.

"Vučiću, kao predsedniku Vlade Srbije, ovi izbori su veoma potrebni zato što na lokalnim i pokrajinskim izborima neće postići dobar rezultat ukoliko ne bude i parlamentarnih izbora", dodala je ona.

Kako je navela, DSS će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Dverima, "manjim strankama, udruženjima i političkim organizacijama".

Prema njenim rečima, DSS na izborima očekuje ne samo da će biti u Skupštini Srbije i da će preći cenzus, već i da će postići dobre rezultate.

"Naša politika koja je bitno drugačija od politike sadašnje vlasti i sadašnje parlamentarne opozicije imaće priliku da se čuje u Skupštini Srbije, a novoj vlasti neće biti lako da usvaja zakone koji idu na uštrb srpskog naroda i srpske države", kazala je Rašković Ivić.

Dodala je da će se DSS i Dveri zalagati za okretanje Srbije od "pogubnih procesa" kao što su Briselski sporazum, ulazak Srbije u EU, rasprodaja preduzeća i zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track