SARAJEVO ODGOVORILO NA PROTESTNU NOTU SRBIJE: Paljenje sprske zastave je vandalski čin
Foto: Printscreen Yt

Neprimerni vandalizam

SARAJEVO ODGOVORILO NA PROTESTNU NOTU SRBIJE: Paljenje sprske zastave je vandalski čin

Politika -

SARAJEVO- Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine uručilo je ambasadi Srbije u Sarajevu odgovor na protestnu notu u kojem je najoštrije osudilo čin paljenja zastave Srbije na jednom video snimku, kao neprimeran vandalizam i pokušaj skrnavljenja državnih simbola jedne suverene i prijateljske zemlje.

U odgovoru na protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije zbog objavljenog video snimka sa paljenjem zastave Srbije, Ministarstvo BiH napominje da je od nadležnih organa Bosne i Hercegovine zatražena provera postojanja eventualnih dokaza o nastanku spornog snimka na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti u cilju pronalaska i zakonitog kažnjavanja počinilaca ovog nedela.

Na društvenim mrežama i portalima u BiH prošle nedelje pojavio se video-snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca u šumi pale zastave Srbije.

Na snimku se iza njih nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije BiH.U rukama drže puške, a na snimku se čuje i pucanj, kao i pesma "Tigrovi Bosne" koja ima ratnohuškačke poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track