VUČIĆ: Idem u Pariz u nedelju, reći ću im da Srbiji niko ne sme da zavrće uši
Foto: Nebojša Mandić

Konfenrecija za medije

VUČIĆ: Idem u Pariz u nedelju, reći ću im da Srbiji niko ne sme da zavrće uši

Politika -

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare posle posete Torinu i sastanka rukovodstvom kompanije Fijat da je budućnost te kompanije u Srbiji zagarantovana.

"Fijat će nastaviti da radi u dve umesto u tri smene, ali je budućnost te kompanije u Srbiji zagarantovana. I pri tome ne mislim na godinu i dve dana, već na veoma duži vremenski period", poručio je Vučić posle razgovora sa izvršnim direktorom Fijata Alfredom Alatavilom u Torinu.

"Ne mogu o mnogo čemu da govorim iz razumljivih razloga, ali sam uveren i siguran posle ozbiljnih razgovora i odgovornog pristupa Altavile, da će Fijat mnogo godina ostati da radi u Srbiji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao da ne govori o dve ili tri godine, već misli na mnogo duži vremenski period.

On je dodao da neće dozvoliti nikome da gazi Srbiju.

"Srbija nikome neće biti otirač. Nikada nije ni bila. Znam kome sve smeta, sećate se da je predviđeno da ima najniži rast u regionu, a sad smo drugi. Možda budemo i najjači, već ove godine. Sledeće sigurno, a možda i ove. E zato neću da nas uvlače u sukobe", dodao je mandatar.

On je rekao da će, uprkos činjenici da će Fijat nastaviti da radi u dve, a ne u tri smene, budućnost Fijata u Srbiji zagarantovana. Vučić je rekao da je Fijat zadovoljan onim što je Srbija učinila, te istakao da je vlada spremna da pomogne i dodatno ako bude potrebe.

Predsednik vlade je rekao da će do kraja 2018. godine biti završen autoput do Kragujevca.Kako je rekao, ove godine je za to izdvojeno 70 miliona u godišnjem budžetu, naredne godine 597 miliona, a 2018. godine dodatna milijarda, kako bi put bio završen.

On je dodao i da je kineska kompanija Hestil preuzela Železaru u Smederevu.

U nedelju u Pariz

"Idem u nedelju putujem u Pariz, reći ću im da Srbija misli da nastavi svoj evoprski put, ali želi poštovanje za svoje građane i svoju vladu. Nemojte da mislite da bilo ko ima pravo da nam zavrće uši, a da nema nikakav razlog za to", poručio je Vučić, nazivajući zatvaranje Hrvatske granice sa Srbijom "dečijom igrom".

"Zar tako treba da se ponašamo? Hajde malo da ne damo Srbima da uđu. A ni Hrvatima, pošto oni žive sa obe strane granice", rekao je mandatar.

Ako hoće da otvaraju poglavlja, hoće

Na pitanje novinara da prokomentariše najavljeno otvaranje poglavlja, do kog nije došlo, premijer je rekao da ako hoće da ih otvore hoće, ako neće, ne moraju.

"Nije nam niko objasnio da li smo mi nešto propustili, šta je to što nismo uradili. Pitaću ih i neka mi kažu "Niste zaslužili", ali znaju da smo sve ispunili. To je hir nekoga ko ne može da gleda Srbiju kako ide napred i kako se uspravila. Nema tu neke filozofije, ako hoće, hoće, ako neće, da znamo", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track