VUČIĆ U MINSKU POSETIO FABRIKU MAZ: Srbiji uskoro stižu  nova vatrogasna vozila iz Belorusije
Foto: Vlada Srbije

Razgovarano o zajedničkoj proizvodnji automobila i traktora

VUČIĆ U MINSKU POSETIO FABRIKU MAZ: Srbiji uskoro stižu nova vatrogasna vozila iz Belorusije

Politika -

MINSK - Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas "Minsku fabriku automobila", gde je obišao izložbu traktora i građevinske tehnike.

U Srbiju bi inače, kako uskoro trebalo da stignu nova vatrogasna vozila iz Belorusije namenjena Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

To je dobar primer saradnje Srbije i Belorusije zajednička proizvodnja automobila, autobusa i traktora koji ispunjavaju ekološke standarde.Minsku fabriku automobila, osim Vučića, posetili su i ministar privrede Goran Knežević i ministar odbrane Zoran Djorđević.

Premijer Vučić doputovao je sinoć u Minsk. Sa predsednikom Vlade u delegaciji su i ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar privrede Goran Knežević, kao i gradonačelnici Smedereva Jasna Avramović, Valjeva Slobodan Gvozdenović i Sremske Mitrovice Vladimir Sanader su potpisali sporazume o bratimljenju.

Na sastanku sa predsednikom Beloruske Skupštine Mihailom Mjasnikovičem razgovaralo se o značaju saradnje dva parlamenta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je i sa predsednikom Vlade Belorusije Andrejem Kobjakovim o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje, kao i o nabavci veoma moćnih sistema za odbranu vazdušnog prostora.

Premijer je izjavio da dobri i prijateljski odnosi Srbije i Belorusije treba da doprinesu većoj trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, te da su obe zemlje zainteresovane za osnivanje zajedničkih kompanija.

Premijer Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik Pobede u Minsku. Tokom dana je planiran i obilazak Hrama Svih Svetih i Beloruskog državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata.

Vučić će se u Minsku sastati i sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track