KUĆA PIROTSKOG PEKARA DOBRICE OBIŠLA JE CELU SRBIJU, A TEK DA VIDITE OVA ZDANJA: Šareni dom Nikolića u Smederevu, dvorci u blizini Šapca, a na Dorćolu Aladinov zamak (FOTO,VIDEO)
Foto: Printscreen, Printscreen Google Maps

HIT

KUĆA PIROTSKOG PEKARA DOBRICE OBIŠLA JE CELU SRBIJU, A TEK DA VIDITE OVA ZDANJA: Šareni dom Nikolića u Smederevu, dvorci u blizini Šapca, a na Dorćolu Aladinov zamak (FOTO,VIDEO)

Srbija -

Fotografije neobične kuće pirotskog pekara Dobrice obišle su celu Srbiju! On je na terasi zasadio dve vrbe, kao i razno cveće i povrće, a napravio je i za unuke manji bazen.

Kuća pirotskog pekara Dobrice
Kuća pirotskog pekara Dobricefoto: Printscreen/Youtube

Međutim, njegova kuća nije jedinma koja izaziva čuđenje, ili mami osmehe građana Srbije:

Najšarenija kuća

foto: Printscreen/Google Maps

Ako ste bili u Smederevu, ovu kuću niste mogli da promašite!

foto: Printscreen Prva

Ovaj šareni i veseli dom osmislili su vlasnici Slavko i Bisa Nikolić, a kako su govorili pre nekoliko godina za beogradske medije, svaku ciglu, kamen, saksiju, pa čak i kantu za smeće su oslikali raznim bojama i motivima. Njihovo dvorište izaziva osmehe i radost na licima komšija i prolaznika.

Lavovi, grifoni, zlatne kvake i gips labudovi

Ako posetite Gomilicu, zaselak posavotamnavskih sela Jelovik i Jazovnik - stećićete utisak da je jedno od najbogatijih sela u Srbiji, ako je suditi po kućama.

foto: AP, Printscreen Tv Prva

Tamo se ne grade kuće, tamo skoro svaka porodica gradi sebi dvorac.

Neobičan dvorac u centru Beograda

foto: Printscreen/Google Maps

Ova neobična kuća nalazi se u Ulici Miće Popovića u centru Beograda, a nekim Beograđanima izgleda kao "Aladinov zamak".

Dvorac u Ripnju

Nekada trospratna kuća u Ripnju postala je pravi dvorac. Nekada je bila siva, pa su mnogi delili fotografiju kuće na društvenim mrežama uz čuđenje, a danas je možete videti u novom ruhu.

Kuća na Drini

foto: Youtube Printscreen

Ne zaboravimo i zaštitni znak Bajine Bašte i omiljeno mesto turista- kućicu na Drini. Stekla je svetsku slavu kada je 2012. godine bila na fotografiji meseca „Nacionalne geografije“, a britanski časopisi uvrstili su je među desetak najčudnijih kuća na svetu.

„Kućica na stenčici“, kako joj je prvo ime, nastala je pre pola veka zahvaljujući grupi tada mladih Bajinobaštana, njihovim idejama i ljubavi za reku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track