Ugašen požar kod Kuršumlije, sumnja se da je podmetnut

Ugašen požar kod Kuršumlije, sumnja se da je podmetnut

Srbija -
Požar je izbio juče u popodnevnim satima na šest lokacija, a policija traga za počiniocima

KURŠUMLIJA - Požar na brdu Samokovo kod Kuršumlije ugašen je, a sumnja se da je bio namerno podmetnut, rečeno je danas u "Srbijašumama".

Požar je izbio juče u popodnevnim satima na šest lokacija, a policija traga za počiniocima. U vatri je izgorelo desetak hektara izdanaka hrasta i cera i niskog rastinja.

Rukovodilac odeljenja za gazdovanje šumama preduzeća "Srbijašume" Goran Milosavljević rekao je da je ovaj požar naneo veliku štetu i da su noćas bile ugrožene seoske kuće na vrhu brda Samokovo.

On navodi i da je požar namerno podmetnut, a ugašen je s velikom mukom zbog nepristupačnog terena.

"Uspeli smo da od požara spasimo seoske kuće i pomoćne objekte na Samokovu. Pored tih kuća, bilo je ugroženo i kuršumlijsko naselje Banjska jer se požar u jednom momentu spustio do samih prvih kuća u tom naselju. Sumnjamo da je požar podmetnut istovremeno na šest lokacija", kazao je Milosavljević.

Policija intenzivno traga za počiniocima. U gašenju požara na brdu Samokovo noćas su, pored zaposlenih u "Srbijašumama" i građana, učestvovale vatrogasne ekipe preduzeća Simpo-šik i pripadnici policije i vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track