Najnovije vesti

JEZIV PRIZOR KOD NIŠA, OGROMNA OTROVNICA GMIŽE PO DVORIŠTU: Ugledali živi užas, pa zanemeli! Onda se pojavila HRABRA Tamara (FOTO)
Foto: Facebook/Udruženje ZooPlanet Niš

uspešna intervencija

JEZIV PRIZOR KOD NIŠA, OGROMNA OTROVNICA GMIŽE PO DVORIŠTU: Ugledali živi užas, pa zanemeli! Onda se pojavila HRABRA Tamara (FOTO)

Srbija
12:42h

Jedna porodica iz okoline Niša ostala je zatečena kada su u dvorištu svoje porodične kuće u selu Bovan ugledali poskoka dužine od oko pola metra.

Otrovnicu je, srećom, na vreme primetio vlasnik kuće i brzom reakcijom volontera iz Udruženja ZOO Planet, zmija je dislocirana van naseljenog mesta.

"Juče smo imali uspešnu intervenciju zbrinjavanja i dislokacije zmije poskoka (Vipera ammodytes) u selu Bovan u porodičnoj kući", navode iz Udruženja ZooPlanet Niš u objavi na Fejsbuk profilu i dodaju:

"Zmiju je bezbedno preuzela naša sertifikovana volonterka Tamara Ristić i dislocirala van naseljenog mesta. Srećom, zmija je na vreme primećena od strane vlasnika kuće i brzom reakcijom naših volontera bezbedno preuzeta tako da niko nije povređen", naveli su članovi ovog udruženja u objavi.

Poskok je najrasprostranjenija i najduža otrovnica u Srbiji.

Naseljava kamenjare, kanjone i hrastove šume, može da se prepozna po malom rogu na vrhu glave i cik-cak šari na ledjima. Dužina tela je oko 60 cm, a u nekim slučajevima može biti dužine i do 100 centimentara, stoji u objavi s ciljem informisanja javnosti.

Iz udruženja savetuju građane da, ukoliko imaju dvorište, bitno je njegovo redovno održavanje odnosno košenje trave kao i da se ne ostavljaju otpaci hrane koji mogu da privuku glodare pa samim tim i zmije.

Kurir.rs

Bonus video:

01:29

Zmija u rasveti VMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track