POTOP U KOSJERIĆU, STIHIJA OŠTETILA MOST: Čovek spasava banderu da je bujica ne odnese! (FOTO)
Foto: RINA

Besana noć iza Kosjeraca

POTOP U KOSJERIĆU, STIHIJA OŠTETILA MOST: Čovek spasava banderu da je bujica ne odnese! (FOTO)

Srbija -

Satima uz pomoć Civilne zaštite vadili vodu iz kuća, krenulo se u sanaciju oštećenog mosta, sve raspoložive ekipe na terenu

Zbog poplava iza stanovnika Kosjerića je još jedna neprospavana noć koju su proveli u strahu za svoje domove. Vodena stihija odnela je puteve, oštetila most, njive i voćnjake. Meštani ovog mesta strahuju od najavljenih novih padavina.

- Sada nam je prioritet da saniramo most koji je bujica delom uništila. Nasipamo čvrstim agregatom njegove stranice koje je bujica odnela sinoć kako bi ga učvrstili i obezbedili pred novim naletom najavljenih poplava, kako ne bi ostali bez njega - kazao je za RINU prvi čovek opštine Žarko Đokić.

Pred naletom bujice u opštini Kosjerić pored putne infrastrukture na udaru su se našla i domaćinstva.

1 / 5 Foto: RINA

- Tokom čitave noći radili smo na izbacivanju vode iz domaćinstava i u tome uspeli uz pomoć Sektora za vanredne situacije koji su bili na licu mesta konstantno. Sada je na redu da krenemo u čišćenje i sredjivanje putne infrastrukture koja je pretrpela dodatna oštećenja pred naletom ogromnih voda - zaključuje on.

Zbog zamućenosti izvora zdrave pijaće vode u mestu Brajkovići, već duže do sedam dana ona nije za upotrebu. Sa tog vodovoda snabdeva se oko 4.000 gradjana.

Bujica oštetila most i odnela bandere: Kiša opet napravila haos u Brajkovićima

Jaka kiša koja je tokom popodnevnih sati pogodila Kosjerić ponovo je napravila haos u selu Brajkovići. Voda se izlila, a potopljeni su putevi, dvorišta, a voda je ušla i u kuće.

poplave, Kosjerić
foto: RINA

- Situacija je sada gora nego pre nego deset dana kada nas je zadesilo nevreme. Jaka bujica je oštetila most i odnela banderu. Voda je ušla u osam kuća, rekao je za RINU Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

On dodaje da su na teren upućene sve nadležne ekipe, kao i vatrogasci spasioci.

- Zbog jako teške situacije i mogućnosti daljeg prodiranja vode, evakuisano je 25 ljudi iz svojih kuća. Još veći problem je što su najavljene nove padavine, kazao je Đokić. Pod vodom su se našle i velike površine poljoprivrednog zemljišta, a ogromna šteta pričinjena je na malinjacima. Zbog velikih padavina u porastu je i vodostaj reke Skrapež u centru opštine.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja