Cena pasulja dostigla je cenu živinskog mesa, bar ako je suditi po novopazarskoj pijaci, gde je ovo povrće dostiglo cenu od neverovatnih 600 dinara po kilogramu u prodavnici i na pijaci.
Zašto pasulj plaćamo kao "suvo zlato" izveštavao je sa lokalne pijace u Novom Pazaru novinar Kurira Emir Ličina koji je razgovarao sa proizvođačicom i prodavačicom kako ona tvrdi najboljeg pasulja u Srbiji, Ljubicom Aksović.
- Pasulj je sad poskupeo. Sad će seme i zbog je skuplji. Osim toga to je naš Pazarski pasulj sa našeg podneblje koji je najlepši i najbolji u Srbiji.
Cena ovog pasulja je čak 1000 dinara, a Ljubica tvrdi da nije problem naći jeftiniji pasulj, ali je razlika u kvalitetu vidna:
- Drugačiji pasulj se može naći po jeftinijoj ceni, ali to je ovaj što se uvozi. Ima i onaj sitniji pasulj. To je kraljevačko seme. On je jeftiniji. Ovo je pećko seme. To je najbolje seme što postoji i najbolji je za kuvnje.
Uprkos visokoj ceni kaže da ljudi ipak kupuju pasulj:
- Ko ima kupuje ko nema ne kupuje. Ali kupuju ljudi i dalje
Kurir.rs
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video: