(FOTO) OVO SU VATROGASCI-HEROJI IZ NIŠA: Iz vatrene stihije spasli sugrađanina sigurne smrti!
Foto: M.M

Požar progutao stan

(FOTO) OVO SU VATROGASCI-HEROJI IZ NIŠA: Iz vatrene stihije spasli sugrađanina sigurne smrti!

Srbija -

Nišlija S.S. (53), čiji je stan u ulici Bubanjski Heroji 64 potpuno je izgoreo, prošao je sa lakšim povredama samo zahvaljujući dvojici policajaca i jednom svom komšiji koji su ga jedva svesnog izvukli iz plamena.

Zoran Đorđević, policajac i Ivan Mitrović, stariji vodnik prve klase u niškom odredu Žandarmerije, u četvrtak oko šest sati krenuli su na posao kada su primetili da gori zgrada u njihovom komšiluku. Zahvaljujući njima ali i Aleksandru Kostiću, koji živi u blizini, spašeni su životi više desetina ljudi, jer je požar pretio da se proširi i na njihove stanove.

"Prizemlje je bilo u plamenu, vatra je plamtela kroz prozore, čuli su se jauci.... Pozvao sam vatrogasce, Hitnu pomoć i policiju i taman kada sam se spremao da uđem u zapaljeni stan, naišao je kolega Mitrović, a u pomoć nam je priskočio i Aleksandar Kostić . Njih dvojica su utrčala u zgradu, a ja sam regulisao saobraćaj kako bih obezbedio nesmetan prilaz vatrogasnim vozilima i Hitnoj pomoći. Oni su izvukli napolje povređenog čoveka koji je bilo u jedva svesnom stanju. Njega je preuzela Hitna pomoć, a vatrogasci su veoma brzo uspeli da ugase požar i spreče da se proširi na druge stanove", opisuje spasilačku akciju Zoran Đorđević.

(FOTO) SPASLI GA SIGURNE SMRTI: Hrabri policajci izvukli Nišliju iz zapaljenog stana

Žandarm Mitrović objašnjava da se najviše plašio da dotok vazduha ne razbukti požar u stanu u kojem se povređeni čovek još nalazio.

"Pažljivo smo otvorili vrata i na podu videli tog čoveka koji je onemoćao, pokušavajući da pobegne od vatrene stihije. Uzeli pod ruke vodeći računa da ga dodatno ne povredimo, jer je imao opekotine. Čim smo njega zbrinuli vratili smo se da proverimo da još neko nije ostao u stanu.. Na sreću, tamo više nije bilo nikoga. Kada smo se uverili da su svi bezbedni i da im naša pomoć nije potrebna, otišli smo na posao", priča hrabri žandarm.­

S.S. je zadržan na lečenju na Klinici za plastičnu hirurgiju i prema prvim informacijama, nije životno ugrožen. Uzroci požara se utvrđuju, ali njegove komšije je da mu ovo nije prva paljevina, jer, kako navode, često je ložio sve što bi mu došlo pod ruku s obzirom na to da godinama živi bez struje.

(Tekst i Foto: M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track