(VIDEO) ISPOVEST DVOSTRUKOG AGENTA: Najponosniji sam na to što sam Hrvaticu regrutovao u Al Kaidu

Čime se ljudi bave!

(VIDEO) ISPOVEST DVOSTRUKOG AGENTA: Najponosniji sam na to što sam Hrvaticu regrutovao u Al Kaidu

Planeta -
Evropski džihadisti nisu želeli u konkretne akcije - osim Hrvatice Amine, pohvalio se Morten Storm

Danac Morten Storm, dvostruki agent, napisao je autobiografiju "Moj život u Al Kaidi" u kojoj s ponosom opisuje brojne dogodovštine iz svog posla - između ostalog kako je Hrvaticu Irenu Horak regrutovao da postane treća supruga istaknutog člana te terorističke mreže Anvara al Avlakija.

Storm je godinama bio pripadnik radikalnih islamskih krugova u Evropi i agent britanske tajne službe MI5. Danas, kad se razotkrio u javnosti, živi u strahu za svoj život i živote svoje dece.

On je učestvovao u akciji eliminisanja zloglasnog imama Avlakija - koja je počela tako što je zavrbovao socijalnu radnicu Irenu Horak iz Bjelovara da pređe u islam. Primila je ime Amina i sama izrazila želju da postane žena, pa makar i treća, velikog islamskog borca.

Prvobitni plan - da se Avlaki locira pomoću uređaja za praćenje podmetnutog u njenom prtljagu - propao je jer je Amina pre odlaska u skrovište budućeg supruga zamoljena da ostavi sve stvari u Sani, prestonici Jemena.

“Nije ono što sam očekivao”, napisao je Avlaki u poruci Stormu, “još je bolja."

Nije ono što sam očekivao, još je bolja, napisao je Avlaki Stormu, Foto Printscreen yt
Nije ono što sam očekivao, još je bolja, napisao je Avlaki Stormu, Foto Printscreen yt

Storm piše da "evropski džihadisti" uopšte nisu bili raspoloženi za konkretne akcije - osim Hrvatice Amine. Kad joj je Avlaki napisao da može da mu postane supruga ako je spremna na težak život, stalnu selidbu i periode samovanja. Amina se malo povukla, ali nije se obeshrabrila, piše ponosno Storm.

http://www.youtube.com/watch?v=IwyzoPG1IE0

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track