Vozač škode: Žurio sam na slavu, nisam napao Nikolića

Priznao

Vozač škode: Žurio sam na slavu, nisam napao Nikolića

Politika -
Nisam želeo da ugrozim predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nisam ni znao da je on u automobilu. Žurio sam na slavu, a bila je velika gužva, rekao je vožac, koji se sam u četvrtak sam prijavio Direkciji policije

BEOGRAD - Vožac automobila "škoda felicija", koji je u sredu na Novom Beogradu pokušao da pretekne kolonu automobila predsednika Srbije Tomislava Nikolića, izjavio je policiji da nije želeo da ugrozi predsednika i da nije ni znao da je on bio u toj koloni automobilu.

"Nisam želeo da ugrozim predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nisam ni znao da je on u automobilu. Žurio sam na slavu, a bila je velika gužva", rekao je vožac, koji se sam u četvrtak sam prijavio Direkciji policije.

Vozač je rekao, da stanuje u blizini, kao i da je nekoliko puta pokušao da pretekne kolonu, "ali mi nisu dozvolili".

Vozač Aleksandar Stojanović koji se Direkciji policiji javio u pratnji dva advokata posle saslušanja pušten kući. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da se vozač sam prijavio policiji i da će policija sprovesti opsežnu istragu vezanu za taj incident.

Dačić je rekao za RTS da bezbednost predsednika Srbije nije bila ugrožena prilikom incidenta u kome je automobil kojim je upravljala nepoznata osoba nekoliko puta pokušavalo da pretekne, odnosno, da se ubaci u kolonu, ali mu to nije dozvoljeno, što znači da bezbednost predsednika nije bila ugrožena.

U Predsedništvu Srbije nisu želeli da komentarisu ovaj incident.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track