DOKTOR JE VRAĆAO DEVOJČICU (13) KUĆI SVAKI PUT POSLE PREGLEDA: Mislio je da ima zatvor, a u njoj se širila užasna bolest!
Foto: Printscreen/Youtube

ŠOK ZA SVE

DOKTOR JE VRAĆAO DEVOJČICU (13) KUĆI SVAKI PUT POSLE PREGLEDA: Mislio je da ima zatvor, a u njoj se širila užasna bolest!

Život -

Kad je posetila svog doktora opšte prakse žaleći se na bolove u stomaku i nadutost, Kejli Doneli (13) je poslata kući s objašnjenjem kako je samo malo boli stomak.

Njeni simptomi nisu se poboljšali, a majka je posumnjala da je u pitanju nešto ozbiljnije. Kejli, koja ima šestoro braće i sestara, je počela da pokazuje simptome u januaru 2016. godine.

foto: Printscreen/Youtube

"Nije nedeljama obavila veliku nuždu i osećala se jako loše. Odvela sam je kod doktora koji je rekao da samo ima zatvor. Dao nam je laksative, ali njoj nije bilo ništa bolje. Sledeće 4 sedmice išle smo kod doktora četiri puta i zvala sam ga sigurno još pet puta. Svaki put bih dobila isti odgovor, dajte joj laksativ i biće bolje", prisjeća se Lorejn (38), Kejlina majka.

Nakon što joj se stanje pogoršalo doktor ju je poslao na preglede u bolnicu, ali su ih u bolnici odbili s izgovorom da ne rade preglede zbog zatvora. Narednog jutra Kejlina koža je bila voštano bela, a stomak joj je iz dana u dan bio sve veći. Dva meseca nakon što su se pojavili prvi simptomi, njena majka ju je odvela u drugu bolnicu i napravila kompletnu krvnu sliku. Rezultati su bili šokantni. Njoj je dijagnostifikovan rak jajnika, i postala je jedan od najmlađih pacijenata s tom vrstom raka.

foto: Printscreen/Youtube

U vreme dijagnoze rak se već proširio na jetru, slezinu, creva i karlicu. Kejli je dijagnostifikovan rak od 30 centimetara koji je bio težak više od tri kilograma. Uz to što je jedna od najmlađih pacijentkinja kojoj se desila ova bolest u trenutku kad je otkrivena, ona je bila u toliko lošem stanju da su doktori verovali da će umreti za par dana. Prošla je nekoliko operacija i hemoterapiju pa se bolest trenutno nalazi u remisiji. U avgustu 2017. je završila s hemoterapijom i sad ide na mesečne preglede.

Doktor se javno izvinio Kejli i njenoj porodici za sve nevolje koje su prouzrkovali, pa je pokrenuo internu istragu.

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Printscreen

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track