CEO ŽIVOT IH GLEDATE U ISTOM FILMU, A NISTE ZNALI DA SU MUŽ I ŽENA: Ova glumica je bila Gidrina supruga, a ljubav im je bila BURNA
Foto: Printscreen/Youtube

DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA

CEO ŽIVOT IH GLEDATE U ISTOM FILMU, A NISTE ZNALI DA SU MUŽ I ŽENA: Ova glumica je bila Gidrina supruga, a ljubav im je bila BURNA

Kultura -

Legendarni Dragomir Bojanić Gidra retko je javno govorio o privatnom životu, pa je tako mnogima promaklo da je bio u braku s koleginicom Ljiljanom Kontić, sa kojom je dobio ćerku Jelenu.

Ljubav Ljiljane i Gidre bila je na prvi pogled, a venčali su se 1966. godine, nekoliko godina pošto su se upoznali.

- Nisam verovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu - rekao je jednom prilikom glumac.

Fotografija na kojoj je Gidra sa porodicom srećan i nasmejan, ujedno je i jedna od retkih njihovih zajedničkih fotografija koje su izašle u javnosti.

Gidra je svoju ženu jako voleo, ali bilo je problema. Zajedno su proverli trideset godina, od toga - dva razvoda i tri zaveta na večnu ljubav.

Upoznali su se na studijama glume, Ljiljana je bila dve godine starija od Gidre

.

Svoju romansu Ljalja, kako je Gidra često od milošte zvao svoju dragu, i glumac održavali su i posle studija dok je ona bila u pozorištu u Užicu, pa zatim u Vršcu. Venčali su se 1966. po njenom povratku u Beograd, a četiri godine kasnije dobili su i ćerku Jelenu.

Ljiljanu Kontić naša publika najbolje pamti po ulozi Ljeposave u seriji “Đekna još nije umrla, a kad će ne zna se”, a kadar je delila sa suprugom u kultnom serijalu "Žikina dinastija", tačnije u delu pod nazivom “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”, gde je glumila profesorku muzike Miši i Nataši.

Ljiljana Kontić
foto: Printscreen YT

Osim u "Žikinoj dinastiji", Ljiljana i Gidra su imali zajednički angažman u filmu "13. jul" iz 1982. godine.

Ljiljana je jednom prilikom istakla da je možda u svojoj karijeri mogla da uradi i više, ali joj je porodica uvek bila na prvom mestu.

Ljiljana Kontić
foto: Printscreen/youtube

- Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Međutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost. Nema ništa samo za njega ili samo za mene - otkrila je glumica u jednom intervjuu s početka osamdesetih godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:09

PROSLAVILA SE U ULOZI MARINE U SREĆNIM LJUDIMA IZ DEVEDESETIH GODINA: Evo kako sada izgleda glumica Bojana Kovačević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track