UNA I DANILO NOVI KOŠTANA I STOJAN: Pozorište u Nišu slavi 137 godina postojanja novim čitanjem BORE STANKOVIĆA
Foto: Arhiva

premijera u nišu

UNA I DANILO NOVI KOŠTANA I STOJAN: Pozorište u Nišu slavi 137 godina postojanja novim čitanjem BORE STANKOVIĆA

Kultura -

Dan Narodnog pozorišta Niš i 137 godina postojanja biće obeleženi 11. marta premijerom predstave "Koštana" Borisava Bore Stankovića u režiji i adaptaciji Jane Maričić. Uloga Koštane poverena je Uni Kostić, a Hadži Tome Aleksandru Marinkoviću, dok će njegovog sina Stojana igrati Danilo Milenković. Na sceni će biti i orkestar.

Danilo Milenković, Una Kostić
foto: Johnny Platz, Promo Narodno pozorište Niš

- U pažljivo priređenom tekstu urednice ovog programa stoji citat Bore Stankovića, koji kaže: "Oni misle to je tek tako: daj priču kad njima treba. Oni ne znaju da ja svaku svoju pripovetku odbolujem". Kada me je direktor Narodnog pozorišta Niš iznenada, na terasi foajea, pozvao da režiram "Koštanu", delovalo je kao da misli da je to tek tako "daj predstavu za Dan pozorišta, za tad nam treba". On je, međutim, znao da to nije tek tako, a ja sam znala šta sledi.

Jana Maričić, Spasoje Ž Milovanović
foto: ATA images

Uplašeni, a hrabri; strastveni, duševni, bolećivi, vatreni; sumnjičavi, al' i radoznali, sirovi, žestoki, zbunjeni, nežni, ovi su glumci i protiv svog razuma pratili ritam mog instinkta. Zato oni, za razliku od ovih Borinih, znaju da ja svaku svoju predstavu odbolujem. Hvala im što igraju tu tajnu - navodi rediteljka, u čijem timu su scenograf i akademik Miodrag Tabački i kostimograf Boris Čakširan.

Bonus video:

04:36

TATA, TATA, PRIČAĆEMO! Otac Nine Janković OTKRIO šta mu je ćerka ZAMERALA u detinjstvu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track