TUKLA JE MUŽA DA GA ODVOJI OD LJUBAVNICA: Evo kako danas izgleda čuvena Slavka iz "Srećnih ljudi" koju je publika OBOŽAVALA (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

NIJE SE PUNO PROMENILA

TUKLA JE MUŽA DA GA ODVOJI OD LJUBAVNICA: Evo kako danas izgleda čuvena Slavka iz "Srećnih ljudi" koju je publika OBOŽAVALA (FOTO)

Kultura -

Serija "Srećni ljudi" premijerno je emitovana pre više od 30 godina, a svi se i dalje sećaju gotovo svakog lika iz ovog kultnog ostvarenja.

Milenko Pavlov, glumac, Srećni ljudi
foto: Printscreen/Youtube

Glumica Aleksandra Nikolić ostavila je poseban pečat u seriji "Srećni ljudi", tumačaeći lik Savke čiji je muž Ilija držao kafanu. Njena maestralna bravura donekle joj je obeležila karijeru.

Savka je ostala upamćena kao histerična žena koja je čak jednom prilikom tukla svog muža kako bi ga sklonila od atraktivnih žena.

Aleksandra Nikolić
foto: Printskrin/Rts

- Ponudili su mi da igram onu bezobraznicu Savku Ilić. To me je obaška obradovalo, jer sam mogla da je glumim iz potpuno drugog ključa. Prvo, negativac je, a drugo, tuče muža i lupa tanjire. Treća i možda najvažnija stvar, to je komedija. Ni slutila nisam da će ona na kraju pobrati tolike simpatije. I danas mi prilaze ljudi s rečima: "Ja sam vas kao dete gledao." - ispričala je ranije glumica u ispovesti za Kurir.

Ona je tada podelila i zanimljivu anegdotu iz tog perioda.

Aleksandra Nikolić
foto: Damir Dervišagić

- Ovo će ti biti zanimljivo. U nekoj kafani nepoznati čovek mi je iznenada spustio u krilo svoju bebu i izvadio mobilni da nas slika. Pomislila sam - šta je ovom čoveku, gde mu je pamet? Možda sam ja neka budala, kako sme da mi da bebu? Ali, očito, on se nije uplašio. Imao je poverenja u svoj omiljeni lik i ta ljubav publike zna da bude baš dirljiva. Mi smo mala, siromašna sredina, ne proizvodimo megazvezde, ali postoji ta nežnost i povezanost s publikom koja nas hrabri i podržava... - rekla je glumica za Kurir.

Aleksandra Nikolić
foto: Damir Dervišagić

Ovaj lik ostao je urezan publici u sećanje, a slavna glumica se nije mnogo promenila do danas, što svedoče i fotografije koje smo prošle godine napravili u njenom matičnom Narodnom pozorištu.

Ljubav prema daskama koje život znače

Aleksandra Nikolić
foto: Damir Dervišagić

Aleksandra Nikolić je imala mnoštvo zapaženih uloga, ali se prvenstveno ostvaril akao pozorišna glumica, a član je Narodnog pozorišta u Beogradu od 1980. godine.

- Na samom početku mi se posrećilo da dobijem glavnu ulogu u predstavi "Švabica" Laze Lazarevića u režiji Miloša Lazina, u Somborskom pozorištu. "Nije ta Švabica sasvim stvarna, ona je iz nekog drugog vremena i beskrajno živa i neobično mrtva, kao davnašnja ljubav", pisao je Jovan Ćirilov. Možda je najveća sreća na sceni igrati ono što te se duboko tiče u zemlji u kojoj je kultura bitna - poverila nam je glumica.

( Kurir.rs / T.B. )

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track