ŽENE SU PADALE NA KOLENA PRED NJEGOVOM HARIZMOM: Doživeo je veliku TRAGEDIJU, razveo se i dobio dete sa sestrom BIVŠE ŽENE!
Foto: Shutterstock/Sterling Munksgard, Profimedia

rokenrol život

ŽENE SU PADALE NA KOLENA PRED NJEGOVOM HARIZMOM: Doživeo je veliku TRAGEDIJU, razveo se i dobio dete sa sestrom BIVŠE ŽENE!

Pop kultura -

Britanski pevač i frontmen kultnog benda Led Cepelin (Led Zeppelin), Robert Plant, bio je prava ikona krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Planta su neretko zbog harizme upoređivali sa Mikom Džegerom i Džimom Morisonom. Plant je ovih dana proslavio 73. rođendan.

Robert Plant, Led Cepelin
foto: Profimedia

Rođen je u engleskom Stafordširu, a još kao desetogodišnji dečak želeo je da postane muzičar i sanjao je o karijeri Elvisa Preslija. Odustao je od srednje škole kako bi se posvetio muzici i radio je razne poslove pre nego što je upoznao Džimija Pejdža, koji je 1968. godine bio u potrazi za pevačem za svoj novi bend. Dvojac se odmah sprijateljio, a to je bio i službeni početak Led Cepelina.

Robert Plant, Led Cepelin
foto: Profimedia

Bend je žario i palio svetskom scenom sve do 1980. godine kada su se službeno razišli, ali Plant i Pejdž su sarađivali na brojnim projektima i kasnije su ostali dobri prijatelji. Robert Plant je po mišljenju uglednih časopisa kao što je Rolling Stone jedan od najboljih pevača na svetu, a uvršten je i u brojne liste kao najbolji frontmen svih vremena. Tokom zavidne karijere koja se proteže na više od 50 godina, Plant je vodio i vrlo zanimljiv ljubavni život.

Svoju prvu suprugu Morin Vilson upoznao je na jednom koncertu 1966. godine, koji je u poslednji trenutak bio otkazan. Zgodna Indijka rokeru je odmah zarobila srce, a njihova je veza je od onda samo cvetala. Na počecima njihove veze, Plant je imao finansijskih problema jer je ganjao karijeru u muzici, a često je kasnije govorio kako mu je novčano pomogla upravo Morin, koja je u to vreme radila kao medicinska sestra.

Robert Plant, Led Cepelin
foto: Profimedia

Par je pred oltar stao 1968. godine i to u dvorani u kojoj je on sa Cepelinima svirao iste večeri ranije. Upravo to je bio i prvi koncert koji je bend odsvirao pod imenom Led Cepelin. Početkom sledeće godine Vilson je bila na svojoj prvoj i poslednjoj turneji ss bendom jer je kasnije brinula o njihovoj deci kod kuće. Plant joj je posvetio i pesmu "Thank You", a zajedno su dobili troje djece. Na žalost, njihov sin Karak je 1977. godine preminuo zbog infekcije koju je dobio, a imao je tek pet godina. Plant je u to vreme bio na turneji sa bendom, a kasnije je rekao kako mu je to vreme života proteklo u potpunoj tami. Od smrti sina se nikada nisu oporavili, a razišli su se 1983. godine.

Robert Plant, Led Cepelin
foto: Profimedia

Nakon razvoda Planta su povezivali sa brojnim koleginicama, ali nikada se više nije ženio. Pričalo se da planira da se venčati sa Peti Grifin, ali glasine o njihovom braku kasnije je opovrgnuo njegov menadžer. Potvrdili su da su bili u vezi, ali pred oltar nikada nisu stali.

Muzičar se nakon toga spetljao sa Širli Vilson, sestrom svoje bivše supruge, sa kojom je dobio sina Džesija Lija. Par nikada o tome nije pričao u javnosti, a teško se mogu naći ikakvi detalji o njihovoj vezi. Ništa nije komentarisala ni njegova bivša, Morin.

Robert Plant je u intervjuima spominjao kako je u sjajnim odnosima sa svom decom, a pre nekoliko meseci objavljeno je i kako im je dao dozvolu da objave njegovu neobjavljenu muziku nakon njegove smrti.

Robert Plant, Led Cepelin
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Dnevnik)

Bonus video:

00:18

ŠTA TO RADIŠ, MAMA? Miljana krišom snimala MAJKU kako zanosno PLEŠE u izazovnom izdanju, evo kako je MARIJA KULIĆ reagovala! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track