00:48

Slavko Mijović groblje

tužno

VEĆ 21 GODINU NIJE SA NAMA! Nema zaborava dok ja dišem, hvala vam na svemu, emotivna poruka Mandinog sina na godišnjicu smrti

Pop kultura -

Navršila se 21 godina od smrti Slavka Mijovića, poznatijeg kao Mija Pijuk. On je bio blizak prijatelj Milenka Mandića Mande i Željka Ražnatovića Arkana.

On je inače ubijen na 18. oktobra 2001. godine na Banovom Brdu, a počinioci nikad nisu pronađeni, a Mandin sin Aleksandar je izašao na groblje da obeleži ovaj tužan datum.

Milenko Mandić, Milenko Mandić Manda, Slavko Mijović
foto: Printskrin/Instagram

Slavko je bio svojevremeno i zamenik komandanta Srpske dobrovoljačke garde, a onda se povukao i posvetio biznisu, a po rečima Aleksandra Mandića, "uvek se trudio da miri, da pomogne, voleo je porodicu i prijatelje".

Milenko Mandić, Milenko Mandić Manda, Slavko Mijović
foto: Printskrin/Instagram

On je na svom Instagram profilu podelio i neke lepe uspomene sa pokojnim ocem i Slavkom.

Milenko Mandić, Milenko Mandić Manda, Slavko Mijović
foto: Printskrin/Instagram

Aleksandar Manidić je sin pokojnog Milenka Mandića Mande, a objavio je knjigu "Bilo jednom u Beogradu" i tako dospeo na srpsko literarno nebo.

U knjizi su opisane brojne anegdote, ispovesti i do sada neobjavljene fotografije koje je on uspešno oživeo, kao i sećanja na to vreme, a njegova supruga ga je podržala u tome.

U Njujorku je, kako Aleksandar tvrdi, upoznao i "tadašnjeg velikog bosa", kada je mogao i da strada.

- Bila je to 1992. godina. Manda i Slavko Mijović boravili su u Njujorku tri meseca u gostima kod tadašnjeg velikog bosa! Za to vreme upoznali su mnoge svetske face, između ostalih Majka Tajsona i Silvestera Stalonea - pričao je Mandić:

- Postoji jedna anegdota koja je zadesila oca i Slavka. Naime, po dolasku u Njujork, trebalo je da kažu lozinku, koju su zaboravili. Lako je mogao da ispadne problem, jer je u to vreme taj bos kod kojeg si išli bio strah i trepet u celoj Americi. Posle im je rečeno da, ko zaboravi lozinku završi obešen na drvetu, ali srećom naišla je njihova veza i problem je bio rešen, pa su sačuvali glave na ramenima.

1 / 6 Foto: Printskrin/Instagram

Da podsetimo, Mandić je život izgubio 2000. godine, kada je 15. januara u hotelu Interkontinental u Beogradu sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića. Sva trojica bili su likvidirani, a ubistvo počinili su Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:56

Vladimir Mandić čestitao punoletstvo Kuriru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track