"TO NIJE ZA OTKAZE, TO JE ZA EGZODUS" Braja brutalno o Pesmi za Evroviziju, nije štedeo reči: "Poligon za salonske pevače"
Foto: Damir Dervišagić, screenshot RTS, screenshot X

EVO ŠTA JE REKAO

"TO NIJE ZA OTKAZE, TO JE ZA EGZODUS" Braja brutalno o Pesmi za Evroviziju, nije štedeo reči: "Poligon za salonske pevače"

Pop kultura -

Kompozitor Dragan Brajović Braja, sudeći po komentarima na društvenoj mreži X, nimalo nije oduševljen prvom polufinalnom večeri Pesme za Evroviziju.

1 / 16 Foto: screenshot RTS

Braja je na pomenutoj mreži posvetio niz komentara od sinoć održanom polufinalu takmičenja za predstavnika Srbije na Evroviziji, te je imao oštre kritike na račun Javnog servisa, ali i pevača.

Dragan Brajović
foto: Printscreen

Ako je suditi prema kometarima koje je ostavio na društvenoj mreži X (bivši Tviter) kompozitor nije bio baš oduševljen ovim telom takmičenja.

Dragan Brajović
foto: Printscreen

- Nije do učesnika. Do naslušanih iz RTS-a je. To nije za otkaze, to je za egzodus - bio je jedan od Draganovih komentara, a ubrzo je usledio i veliki broj drugih:

Dragan Brajović
foto: Printscreen

- (Freak) show must go on.

Dragan Brajović
foto: Printscreen

- I generalno, PZE je poligon za salonske pevače (od godine do godine, a u međuvremenu 0), razne "moderne" scenske nastupe u skladu sa agendama nakaznog sveta. Čast izuzecima.

- Nikad duža 3 minuta nego kad krenu pesme za ESC.

- Luster na vugla i to je to.

U prvoj polufinalnoj večeri na Takmičenju za Evroviziju takmičili su se:

Pesma za Evroviziju 24, Pesma za Evroviziju, Chai
foto: screenshot RTS

Marko Mandić – Dno M.IRA – Percepcija Bojana x David – No No No Lena Kovačević – Zovi me Lena Saša Báša i VirtualRitual – Elektroljubav Martina Vrbos – Da me voliš Filarri – Ko je ta žena Breskvica – Gnezdo orlovo Hristina – Bedem Ivana Vladović – Jaka Chai – Sama Zorja – Lik u ogledalu Kavala – Vavilon Keni nije mrtav – Dijamanti

Osam takmičara dobilo je šansu da se u finalu bori da predstavlja Srbiju na Evroviziji:

Drugo polufinale održaće se u četvrtak uveče, kada ćemo imati prilike da pogledamo nastupe:

Nadia – Sudari Hydrogen – Nemoguća misija Iva Lorens – Dom Zejna – Najbolja Filip Baloš – Duga je noć Nemanja Radošević – Jutra bez tebe Yanx – Kolo Kat Dosa – Tajni začin Džordži – Luna park Dušan Kurtić – Zbog tebe živim Teya Dora – Ramonda Konstrakta – Novo, bolje Milan Bujaković – Moje tvoje Durlanski – Muzika.

U subotu uveče moći ćemo da pratimo finalno veče u kom će publika i žiri zajedno doneti odluku o tome ko će predstavljati Srbiju u maju na Evroviziji.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

06:00

Breskvica izjava nakon nastupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track