Južnokorejanci snimaju filma u Beogradu

Prestonica kao Štarbruken

Južnokorejanci snimaju filma u Beogradu

Pop kultura -
Scenario predstavlja dirljivu savremenu priču o čuvenom južnokorejskom operskom pevaču Bae Jae-ćul, prvom operskom pevaču iz Azije koji je postao stalni član jedne nemačke opere, ali je usled gubitka glasa njegova karijera prekinuta

BEOGRAD - U Beogradu je u toku završna nedelja snimanja korejskog filma "Miracle -Lirico Spinto", u kojem učestvuju i srpski glumci i muzičari.Ekipa producenata i reditelj Sang Man-kim prošle godine su prvi put boravili u Srbiji, obišli lokacije za snimanje i odlučili da ovde realizuju svoj projekat, saopštila je Srpska filmska asocijacija.

Ovo je prvi filmski operski projekat u rastućoj korejskoj produkciji, a istovremeno i prvi koji se snima u Srbiji. Izvršnu produkciju radi beogradska kuća "Viktorija film".

Scenario predstavlja dirljivu savremenu priču o čuvenom južnokorejskom operskom pevaču Bae Jae-ćul, prvom operskom pevaču iz Azije koji je postao stalni član jedne nemačke opere, ali je usled gubitka glasa njegova karijera prekinuta.

Lik Bae Jae-ćula tumači Yoo Ji Tae, jedan od najperspektivnijih mladih glumaca u Koreji. Glavne uloge imaju i srpski glumci Svetozar Cvetković, koji igra upravnika Opere, Nataša Tapušković kao operska diva Melina i Dragan Mićanović u liku Jae-ćulovog menadžera.

Celokupna muzika za film snimljena je prošle godine kod nas na čemu su radili orkestar od 60 beogradskih muzičara, kao i naši dizajneri zvuka.

Lokacije u Beogradu "glume" originalne lokacije u nemačkom gradu Štarbrukenu. Film se snima u studiju "Cepter", u Belom dvoru, velikoj sali KUD "Lola", Skupštini Srbije, Zemunu i drugim lokacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track