U SLUŽBI HUMANOSTI: Glumci Srbije i Slovenije igraju fudbal da pomognu Milošu da ode na operaciju
Foto: Printskrin

Podrži akciju

U SLUŽBI HUMANOSTI: Glumci Srbije i Slovenije igraju fudbal da pomognu Milošu da ode na operaciju

Pop kultura -

Humanitarna prijateljska utakmica između umetničkih selekcija Srbije i Slovenije biće odigrana u sredu 17. maja u 20 časova na pomoćnom stadionu OFK Beograda, a ne na stadionu FK Voždovac, isključivo zbog pomeranja termina utakmica 36. kola Superlige Srbije, saopštilo je Sportsko udruženje „Art fudbal“.

Ulazak na utakmicu je SMS poruka 265 na broj 3030 (cena poruke 200 dinara), a sav prihod ide za Miloša Stefanovića (29), čoveka kome je potrebno još oko 50.000 evra za operaciju bubrega.

Pospanost i unos veće količine tečnosti, navela je, uvek zdravog Miloša da poseti lekara. Njemu je 19. jula prošle godine ustanovljena hronična slabost bubrežne funkcije.

Miloševi bubrezi rade samo sedam odsto i od trenutka saznanja za svoje stanje, on je na dijalizi tri puta nedeljno.

Jedina šansa da se spase ovaj mladi život jeste transplantacija koja je i te kako ostvarljiva jer bi Milošev donator bio njegov otac.

Radost zbog toga što je njegov otac kompatibilan donor je vrlo brzo nestala, jer transplantaciju nije moguće obaviti na teritorije Srbije. Naime, Milošev otac ima dijagnozu, majka nije njegova krvna grupa, a na donatorskoj listi je na stotine ljudi koji čekaju nove i zdrave organe.

Prekopotrebna transplantacija se jedino može obaviti u Istanbulu, ali kako bi se to i ostvarilo njemu je potrebna naša pomoć.

Tim „Art fudbal Srbija“ pristupio je međunarodnoj asocijaciji „Art fudbal“ koju trenutno čini 20 zemalja sa pet kontinenata. Srpski tim ove godine učestvuje na takmičenju u Moskvi od 2. do13. juna. Na prvenstvu u Rusiji biće prisutni i glumac Miloš Biković, reditelj Emir Kusturica i producent Mirko Radenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track