Najnovije vesti

Gugl želi da prisluškuje telefonske razgovore!?
Foto: REUTERS

Prisluškivanje

Gugl želi da prisluškuje telefonske razgovore!?

Tech
Gugl uložio kod Američkog zavoda za patente zahtev za priznanje vlasništva nad tehnologijom koja omogućava prisluškivanje telefonskih razgovora

NJUJORK -  Internet gigant Gugl nedavno je uložio kod Američkog zavoda za patente zahtev za priznanje vlasništva nad tehnologijom koja omogućava prisluškivanje telefonskih razgovora.

Navodna Guglova želja je da na taj način dođe do do kvalitenijeg i ciljanog oglašavanja, a sve bi trebalo da započne beleženjem zvuka okoline, što zanči ako se korisnik nalazi na fudbalskoj utakmici, Gugl mu može među reklamama prikazivati televizore, navijačke rekvizite, restorane i slično.

Naredna stavka bi mogla da bude i analiza govornog glasa, a zatim će uslediti analiza fotografije, čak i temperaturu okoline, ako se tom još doda i određivanje lokacije korisnika uz pomoć GPS i mobilne mreže Gugl će moći praktično sve znati o nama.

Tu se javlja još jedan problemu slučaju da do tih podataka dođe neko drugi to bi se moglo okončati veoma loše za korisnika, a pošto zloupotrebu nije moguće 100 posto preprečiti, mnogi smatraju da bi za Gugl bilo najbolje da se odrekne ovog patenta.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...