Gugl predstavio tablet  neksus 7

Novi tablet

Gugl predstavio tablet neksus 7

Tech -
Među prednostima uređaja navodi se to što sadrži novu verziju "Guglovog" operativnog sistema "android" i omogućava intuitivniju mobilnu pretragu i usluge zasnovane na vokalnom prepoznavanju, uz veću reaktivnost i fluidnost korišćenja

SAN FRANCISKO- Internet gigant "Gugl" predstavio je "tablet" uređaj "neksus 7" na konferenciji za programere I/O, koja se održava od 27. do 29. juna u San Francisku.

Uređaj, predstavljen pred 6.000 programera, razvijen je u saradnji sa tajvanskim proizvođačem "Asusom".

Najavljeno je da će u julu biti lansiran na tržište anglosaksonskih zemalja, preneli su francuski elektronski mediji.

"Neksus 7", s ekranom od sedam inči, prodavaće se po ceni od 199 dolara.

Među prednostima uređaja navodi se to što sadrži novu verziju "Guglovog" operativnog sistema "android" - JB (Jelly Bean) i omogućava intuitivniju mobilnu pretragu i usluge zasnovane na vokalnom prepoznavanju, uz veću reaktivnost i fluidnost korišćenja.

Povezan je i sa platformom "Gugl plej", koja poseduje 600.000 aplikacija i igrica, a sada omogućava i kupovinu filmova i TV programa koji se preuzimaju.

"Neksus 7" će konkurisati "Amazonovom" "kindl fajeru" i "Eplovom" "ajpedu"

"Gugl" je predstavio i uređaj "neksus Q" koji omogućava pristup sadržajima (filmovima, muzici...) preko Interneta.

Korisnicima "pametnih" telefona koje pokreće "android" uskoro će, takođe, biti dostupna funkcija "Gugl nau", alatka za preporuke koja ima u vidu, na primer, istorijat pretrage i geolokalizaciju, kako bi ponudila informacije prilagođene kontekstu u kome se nalazi Internet korisnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track