FEJSBUKOV NOVOGODIŠNJI POKLON: Nova aplikacija!

Dosta je bilo mučenja

FEJSBUKOV NOVOGODIŠNJI POKLON: Nova aplikacija!

Tech -
Fejsbukovom zvaničnom blogu u toku dana je najavljeno šta možemo da očekujemo: brže učitavanje slika, tajmlajna i pokretanje same aplikacije

Maltretiranje sa Fejsbukovom aplikacijom je gotovo! Današnji dan može se smatrati praznikom za sve korisnike Fejsbukove android aplikacije jer je upravo puštena nova verzija, koja će kako kažu u Fejsbuku, raditi brže i stabilnije.

Na Fejsbukovom zvaničnom blogu u toku dana je najavljeno da nova aplikacija stiže večeras, što se i desilo, i objašnjeno je šta možemo da očekujemo.

Kao najbitnije stavke su navedene brže pokretanje same aplikacije, brže učitavanje notifikacija i tajmlajna, sadržaj na početnoj strani će se prikazivati češće. Takođe, slike će otvarati gotovo u trenutku, jer će se učitavati u memoriju samog telefona umesto u pomoćnu aplikaciju.Ovako loš kvalitet sadašnje aplikacije se može opisati rečenicom „Koliko para, toliko muzike“, s obzirom na to kako je nastala. Naime, Cukenberg je radi smanjivanja troškova svog tima odlučio da ne pravi klasičnu aplikaciju, nego neku vrstu hibrida HTML5 tehnologije i klasične android aplikacije, što je rezultiralo katastrofalno sporim radom i velikom broju grešaka, na šta korisnici već duži period ukazuju.

Nakon devet meseci rada, koliko je trajala izrada nove aplikacije, od večeras ćemo biti u prilici da vidimo šta su programeri i Cukenberg uradili i da li su njihove tvrdnje tačne, kao i da li će korisnici android operativnog sistema biti zadovoljni kao i korisnici ajfona, koji su još u avgustu dobili novu aplikaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track