Gugl obeležava godišnjicu rođenja Daglasa Adamsa
Foto: Google.com

Radio-dramaturg i pisac

Gugl obeležava godišnjicu rođenja Daglasa Adamsa

Tech -
Adams je rođen na današnji dan 1952. godine u Kembridžu u Engleskoj, a najpoznatiji je po svojoj knjizi "Autostoperski vodič kroz galaksiju", a nakon njegove smrti 2001. godine snimljen je i istoimeni film

Internet pretraživač "Gug" svoju početnu stranu danas je posvetio 61-godišnjici od rođenja engleskog pisca i humoriste Daglasa Adamsa, autora popularnog "Autostoperskog vodiča kroz galaksiju".

Kada se otvori početna stranica "Gugla" na njegovom dudlu može se videti kontrolna tabla svemirskog broda, kao i mobilni telefon koji je ostavljen na njoj a na kome piše "bez panike".

Adams je rođen na današnji dan 1952. godine u Kembridžu u Engleskoj, bio je britanski radio-dramaturg i pisac, a njegova popularna serija knjiga "Autostoperski vodič kroz galaksiju" prodata je u više od 15 miliona primeraka.

Ideja za ove knjige, kako je on ranije izjavljivao, nastala je dok je pijan ležao u polju u Insbruku u Austriji, gledajući zvezde. On je lutao noseći knjigu "Vodič kroz Evropu za autostopere" kada je naišao na grad gde niko nije pričao za njega razumljiv jezik.

Kada se napio i otišao u polje da spava bio je inspirisan nemogućnošću da komunicira sa ljudima iz tog grada.

"Autostoperski vodič kroz galaksiju" nastao je kao šestodelna radio serija na "BiBiSi Radiju 4" 1978. godine. Radio serija bila je osnova za seriju knjiga, koja je postala poznata kao "trilogija u pet nastavaka".

Adams je preminuo 2001. godine od srčanog udara nakon što se odmarao posle treninga u teretani. U to vreme radio je na scenariju za film "Autostoperski vodič kroz galaksiju", koji je snimljen posle njegove smrti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track