UZMITE STVARI U SVOJE RUKE: Život je kratak da biste tolerisali ovih 10 činjenica!
Foto: Thinkstock

Budite hrabri

UZMITE STVARI U SVOJE RUKE: Život je kratak da biste tolerisali ovih 10 činjenica!

Život -
Ako vam se čini kao da trčite u mestu, postoji dobra šansa da tolerišete stvari koje ne bi trebalo

Nemojte se samo pomiriti sa životom. Svaki dan vam se nude razni izbori. Budite hrabri i rizikujte s izborima koji su različiti od onih koje ste dosad činili, ali ih smatrate ispravnim. Ako vam se čini kao da trčite u mestu, postoji dobra šansa da tolerišete stvari koje ne bi trebalo. Vreme je da ponovo uzmete život u svoje ruke. Život je jednostavno prekratak da biste tolerisali ovih 10 stvari.

1. Ljude koji vas spuštajuVeze i odnosi bi trebalo da pomagnu, a ne vas povređuju. Provodite vreme s ljudima koji su pametni, aktivni i slično razmišljaju kao i vi.

2. Poslovnu atmosferu ili karijeru koju mrziteNemojte se pomiriti s prvom ili drugom poslovnom karijerom na koju naiđete. Nastavite da tražiti. Naposletku ćete pronaći posao koji volite. Ako se zateknete kako teško radite i uživate u svakom trenutku, nemojte prestati. Na tragu ste nečeg velikog. Težak rad nije težak kad ste koncentrisani na svoju strast.

3. Svoju negativnostBudite svesni svog unutrašnjeg razgovora. U svojoj glavi mi neprestano pričamo sami sa sobom, ali nismo uvek svesni onoga što govorimo i kako to utiče na nas. Počnite da slušate svoje misli. Ako čujete negativne misli, prestanite s time i zamenite ih s pozitivnim.

4. Bespotrebne nesporazumeRecite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite jasno. Postavljajte pitanja. Razjasnite stvari sve dok ih ne shvatite.

5. Neorganizirani životni i poslovni prostorRaščistite nered. Rešite se stvari koje ne koristite. Praktično organizujte prostor u kojem boravite, živite i radite.

6. Svoje kašnjenjeUstanite se 30 minuta ranije kako ne biste morali da trčite unaokolo poput ludaka. Tih 30 minuta će vam pomoći da se rešite kazni za prebrzu vožnju, kašnjenja i ostalih nepotrebnih glavobolja.

7. Pritisak uklapanja u gomiluČesto, jedini razlog zašto neki ljudi žele da se uklopite je taj da kad jednom to napravite oni vas mogu ignorisati i nastaviti svojim poslom. Nemojte na to pristati. Vi budite VI, jedina osoba koja i možete biti.

8. Nezdravo tijeloVaše zdravlje je vaš život. Nemojte odustati od njega. Jedite pravilno, vežbajte i redovno proverite svoje psihičko stanje.

9. Strah od promjeneŽivot je promena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan ima novi početak i novi završetak. Prigrlite to i učinite od njega najbolje što možete.

10. Samo rad, bez igreUživajte i zabavljajte se kad god možete. Ako se smejete, onda radite nešto ispravno.

(Atma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track