ZA MIRAN SAN: Ovo su najefikasniji prirodni lekovi protiv hrkanja

Da ne remeti noć

ZA MIRAN SAN: Ovo su najefikasniji prirodni lekovi protiv hrkanja

Život -
Žalfija, đumbir i maslinovo ulje su samo neki od zdravih domaćih lekova koji pomažu kod hrkanja

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Čak 75 odsto ljudi pati od otežanog disanja tokom sna, što u nekim slučajevima može da izazove srčana oboljenja. Međutim, hrkanje ne pravi probleme samo osobama koje hrču, već i njihovim ukućanima remeti san. Predstavljamo vam nekoliko prirodnih preparata koji mogu umanjiti hrkanje.

Maslinovo uljeOno pomaže u mnogo čemu, i može vas takođe rešiti i hrkanja. Sve što vam je potrebno u ovom slučaju je kafena kašičica do dve maslinovog ulja. Kada ovo uradite, tkivo koje ometa protok vazduha i izaziva hrkanje je vlažnije i neće biti toliko trenja ni nezgodnog zvuka hrkanja. Zato uzmite par kašičica maslinovog ulja i to ponavljajte svake večeri pre spavanja.

ŽalfijaOsim njenih blagotvornih uticaja na krvni pritisak i nivo šećera u krvi, žalfija je biljka koja ima i antiupalna dejstva. Vremenom, ona vas može potpuno spasiti hrkanja! Uzmite šaku listova žalfije, jabukovo sirće (par kafenih kašičica) i peškir. Skuvajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu peškirom i udišite. Dodajte malo jabukovog sirćeta mirišljavu vodu.

ĐumbirSve što vam je potrebno je par komada svežeg đumbira, velika šolja vode i par kašičica meda. Operite i nasecite đumbir, sipajte ga u šerpicu i dodajte vodu. Kuvajte 3 do 4 minuta, skinite sa vatre, prekrijte nečim i ostavite oko 5 minuta da stoji. Nakon toga dodajte med, dobro promešajte i popijte. Ovo možete piti 3 do 4 puta dnevno.

Beli lukZa ljutu hranu se veruje da može da pomogne u slučaju hrkanja, verovatno zato što takve namirnice suše nazalne kanale i smanjuju nagomilavanje sluzi koja može kasnije da blokira sinuse. Zato jedite beli luk neposredno pre spavanja.

Čaj od kopriveAko odlučite pak da pijete čaj od koprive i njime prekinete hrkanje, sve što vam je potrebno je jedna kašičica suvih listova koprive i šolja tople vode. U džezvu stavite koprivu, prelijte prokuvanom vodom i ostavite da stoji pet minuta. Nakon toga odmah popijte čaj. Tri ovakva čaja dnevno će vam biti od velike pomoći.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ

7 neuobičajenih upotreba maslinovog ulja

11 impresivnih činjenica o đumbiru

Kako sačuvati beli luk od klijanja

Napitak od šargarepe protiv gorušice

Pila je tri litra vode dnevno mesec dana, rezultat je neverovatan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track