Najnovije vesti

(RECEPT) PRAH JAČI OD SODE BIKARBONE: Ubija sve bolove za 2 minuta, a može da vas i izleči!
Foto: Profimedia

Prirodno

(RECEPT) PRAH JAČI OD SODE BIKARBONE: Ubija sve bolove za 2 minuta, a može da vas i izleči!

Zdravlje

Najčešći problem početkom leta jesu bolovi u mišićima i zglobovima, nastali usled iznenadne povećane aktivnosti, kao i suva koža, zbog znojenja i uticaja UV zraka.

Da biste što blaže preboleli ovaj period u tome vam može pomoći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma!

 

Magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim ćelijama kako bi mogle da funkcionišu, piše HealthyDefiniton.

 

Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

 

 

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u telu:

 

Popravlja zdravlje kostiju
Reguliše nivo energije
Pospešuje apsorpciju vitamina D iz sunca
Ubrzava zaceljivanje rana
Ublažava upale
Stimuliše cirkulaciju
Snižava rizik od dijabetesa

 

Ipak, iako je veoma važan, zbog nepravilne ishrane mnogi ljudi ne unose dovoljno magnezijuma. Vi počnite što pre, jer njegov nedostatak ima ozbiljne posledice.
Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u telo, i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo ključala voda i magnezijum hlorid.

 

 

Doktor Norman Šeli, američki specijalista za holističku medicinu, sproveo je istraživanje, prilikom kojeg su učesnici svakog dana na kožu nanosili domaći losion od magnezijum hlorida. Posle samo četiri nedelje, 75 odsto učesnika imalo je veći nivo magnezijuma u telu!

 

 

Recept za domaći magnezijumov losion (ulje)
Sastojci: 3 kašike ključale vode, pola šolje magnezijum hlorida
Priprema i primena: Sve što treba da uradite jeste da pomiješate vodu sa ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete da se oslobodite bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mesto i sačekajte 2-3 minuta. Bićete oduševljeni rezultatom!

 

Istu smesu možete da koristite za redovnu negu kože tela, umesto standardnih krema punih hemikalija, samo ovoj smesi dodajte i šea puter.

 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

zivi-zdravo.net

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Soda bikarbona kao lek protiv prehlade: Pobedite grip u samo 3 koraka

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...