Ishrana mame koja je smršala 16 kg za 28 dana: Ničeg se nisam odricala, čak ni pice!
Foto: Printskrin/Facebook

Male izmene u navikama mogu promeniti život

Ishrana mame koja je smršala 16 kg za 28 dana: Ničeg se nisam odricala, čak ni pice!

Žena -

Nakon tri trudnoće, porođaja i dojenja, Stefni Meriot imala je čak 80 kilograma, zbog čega joj je bilo ugroženo zdravlje i samopouzdanje. Sada kada je uspela da se izbori sa problemima, ispričala je svoju priču kako bi motivisala druge ljude da učine isto.

U januaru 2016. godine, nakon što je rodila svoje treće dete, Stefani Meriot iz Kvinslenda u Australiji imala je 80 kilograma, piše Yumama.

Nakon tri trudnoće i dojenja, potpuno je izgubila kontrolu nad sobom.

Onda joj je drugarica predložila izazov u kom bi se za 28 dana "vratila na kolosek" i sredila svoj izgled ali i zdravlje. I Stefani je prihvatila.

"Nakon što sam rodila prvo dete dozvolila sam sebi da jedem šta poželim i kad god poželim zato što sam dojila, a kilažu sam stavila u drugi plan. Jela sam mnogo i nezdravo. Ponekada bih posle ručka sama pojela čitavu tablu čokolade", izjavila je ova mama troje mališana za australijski Dejli Mejl.

foto: Printskrin/Facebook

Stefani je se priključila programu "Zdrava mama" gde je dobila mnogo saveta i jednostavnih recepata za zdrav život.

"Nema nikakve restrikcije, stvar je u tome samo da vašu omiljenu hranu, kao što su pice i tortilje, spremate na zdraviji način, boljim izborom namirnica. Takođe, jede se u odgovarajućim porcijama, a veličina porcije zavisi od doba dana."

Uz minimalne izmene u ishrani, izbacivanjem belog pirinča i hleba, Stefani je uspela da izgubi 10 kilograma do bebinog desetog meseca.

"Najteže mi je bilo da smanjim porciju. Količinu koju sam nekada jela u jednom obroku, sada sam delila na četiri", priznala je.

U ovom izazovu čak je i fizička aktivnost bila minimalna. Svaki dan je sa svojom decom šetala dvadeset minuta u parku i ponekad radila čučnjeve.

"Iako sam na početku bila skeptična, sada sam druga osoba. Za 28 dana smršala sam ukupno 16 kilograma”, ponosna je na sebe Stefani.

foto: Printskrin/Facebook

Na kraju ova mama je poručila da, iako i sama zna koliko je teško gajiti decu, ne dozvolite da vam oni budu izgovor. U pitanju su samo male izmene i zato nemojte odustajati od sebe. Osećaćete se neverovatno.

Stefanini saveti: * Ne brojte kalorije * Birajte zdrave namirnice * Pazite na veličinu porcije * Budite umereni * Ukoliko se desi da imate obrok koji nije zdrav, nemojte kažnjavati sebe

Sa sajta Yumama izdvajamo još:

10 jednostavnih strategija za uspešno mršavljenje Poznate dame otkrivaju: Ovo su kupaći kostimi koji sakrivaju višak kilograma Spisak najopasnijih dečjih krema za sunčanje u 2017.

Poruka mame bolesnog dečaka: Moje dete nije 'odvratno' - birajte reči kada komentarišete nešto o čemu nemate pojma (FOTO)

Saveti mame dvoje dece: Budite zgodne, zdrave i bez celulita i u tridesetim (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track