HOĆETE LEPE I PUNE USNE? DOKTOR RIZINSKI SAVETUJE: Evo šta treba uraditi, a šta ne smete ni za živu glavu jer ćete se gorko KAJATI
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

važno je

HOĆETE LEPE I PUNE USNE? DOKTOR RIZINSKI SAVETUJE: Evo šta treba uraditi, a šta ne smete ni za živu glavu jer ćete se gorko KAJATI

Žena -

Pune i senzualne usne želja su svake žene koja ih nema. Zbog toga mnoge pripadnice lepšeg pola traže pomoć stručnjaka, ali ima i onih koje zarad manje cene odlaze kod nestručnih lica, pa se posle kaju.

usne
foto: Profimedia

Zbog toga smo razgovarali sa doktorom specijalizantom plastične hirurgije Zoranom Rizinskim, koji je za Kurir objasnio kako je najbolje doći do savršenih usana, koji su oblici najaktuelniji i kojim materijalima bi trebalo izvršiti korekciju.

dr Zoran Rizinski, usne
foto: Printscreen/Instagram

Da li postoji trend u obliku usana?

- U svemu postoje trendovi, pa tako i u estetskoj medicini. Međutim, jedre usne pravilnog oblika su vanvremenski kriterijum lepote. Danas upotrebom hijaluronskih fillera, u manje od 30 minuta ovaj cilj možemo postići.

dr Zoran Rizinski, usne
foto: Printscreen/Instagram

Kako doći do savršenog oblika?

- Da bismo dobili savršene usne, moramo sagledati lice u celini. Na osnovu toga određujemo oblik, konture i punoću usana koju postižemo korekcijom. Postoje brojne tehnike kojima se koriguju usne kao sto su: barcode, Paris lips, Soft lips ili Russian lips koja je trenutno dosta aktuelna. A koju od tehnika biramo zavisi od toga kakve usne pacijent želi, od konstitucije lica i pređašnjeg oblika usana. Pravilno urađene usne daju lepši izgled čitavom licu.

dr Zoran Rizinski, usne
foto: Printscreen/Instagram

Koji fileri su najbolji i najbezbedniji?

- Pored tehnike koju biramo, veoma je važan i odabir filera sa adekvatnom koncentracijom hijalurona, budući da se oni međusobno razlikuju upravo prema koncetraciji koja diktira volumen koji će se od filera dobiti. Pored uvećanja usana, filerima možemo rešiti i asimetriju ukoliko ona postoji. Zahtev za kvalitetno urađene usne je svakako i da one održe prirodan izgled, tj. da se filer u njima ponaša dinamički i da se ne prepoznaje. Na raspolaganju su desetine različitih hijaluronskih filera koji su registovani i bezbedni za upotrebu. Ja sam se konkretno odlučio za jedan organski filer koji osim što se ravnomerno integriše u tkivo, nikada ne daje alergijske ili ganulomatozne reakcije, pa mu je to dodatni adut.

dr Zoran Rizinski, usne
foto: Printscreen/Instagram

Sve je više nadrilekara. Da li Vam dolaze žene nakon što njih posete i susretnu se sa brojnim posledicama?

- Moram da se dotaknem i teme o nadrilekarstvu, sa čijim posledicama se svakodnevno susrećemo. Iako su dermalni fileri potpuno sigurni jer su biorazgradivi, mnogo je pacijenatkinja koje su uvećavale usne trajnim (i jeftinim) materijalima koji su potencijalno štetni, a da im nije predočeno kakav krajnji ishod upotreba takvih proizvoda može da ima.

Čest je i slučaj da su takve proizvode injektovala nestručna i priučena lica, koja se nikako ne smeju baviti aplikovanjem filera, jer ne poznaju anatomske strukture i mogu dovesti do trajnih posledica. Zbog toga bih još jednom ukazao na to da se estetske intervencije rade isključivo kod sertifikovanih doktora, kao i da upotreba veštačkih materijala poput biopolimera ili metakrila mogu da dovedu do dalekosežnih posledica.

dr Zoran Rizinski, usne
foto: Printscreen/Instagram

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:58

Andrija Milošević konačno uspeo da nasmeje trudnu verenicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track