KULTNA TORBA PRINCEZE DAJANE UŠLA JE U LEGENDU: Sa razlogom nosi NJENO IME, a kad čujete pozadinu ove priče ODUŠEVIĆETE SE (FOTO)
Foto: Printscreen

OMILJENI KOMAD LEJDI DI

KULTNA TORBA PRINCEZE DAJANE UŠLA JE U LEGENDU: Sa razlogom nosi NJENO IME, a kad čujete pozadinu ove priče ODUŠEVIĆETE SE (FOTO)

Žena -

Simbol i legenda, torba koja je san svake žene, čuvena Lejdi Dior je debitovala u rukama Lejdi Dajane i ušla u istoriju. Kao arhitektonski omaž izvrsnosti modne kuće Dior, ova kreacija se ponovo otkriva kroz kolekcije u mnoštvu boja, veličina i uvek izuzetnih materijala. Samim tim samo potvrđuje da je njeno mesto na modnoj sceni večno.

U skladu sa kreativnošću Diora, prilagođava se i iznova oživljava legendarni Lejdi Dior model kroz delikatne bedževe koji slave ovo slavno ime.

Maria Grasia Kiuri reinterpretirala je arhitektonske linije Lejdi Dior u novim bojama i formatima za kolekciju Dior jesen 2022. godine. Igrajući se efektima različitih materijala, kreativnina direktorka je osmislila nove modele kao što je "Lady Dior All Over Stud", koji su naglašeni suptilnim obodima koji redefinišu konture.

Što se tiče modela "Lady Dior Wicker", on sija u različitim fluorescentnim nijansama, dok je "Lady D-Lite" ukrašen simboličnim motivima sezone, kao što je "Ciel de rêve" print Ciel ili detalji koji se odnose na umetnost makramea.

Još jedno divno iznenađenje, je "Lady D-Joy" koja je transformisana u ultra-savremene i ekskluzivne varijacije ukrašene vezom sa šljokicama.

Svaka Lejdi Dior započinje svoje putovanje u Diorovim italijanskim radionicama, gde je virtuozno umeće malih majstora oživljava. Ovaj konstantno evoluirajući model redefiniše moguće, dok svaki detalj, izveden sa beskrajnom pedantnošću, oblikuje sopstveni identitet svake torbe.

Lejdi Di i Lejdi Dior

Kultna torba Lejdi Dior je zauvek povezana sa Lejdi Di, princezom od Velsa.

Naime, princezi je u septembru 1995. godine, dok je prisustvovala otvaranju retrospektive Pol Sezana u Grand Palasu u Parizu, prva dama Francuske poklonila još neobjavljenu Dior torbu – koja je tada nazvana "Chouchou".

Tokom zvanične posete Argentini u novembru iste godine, princeza se pojavila noseći torbu dok je izlazila iz aviona u Buenos Ajresu.

Scena je ovekovečena na sada kultnoj fotografiji koja je odmah obišla svet. Ovaj dodatak je brzo postao jedan od omiljenih komada Lejdi Dajane, a nosila ga je tokom svih svojih izlazaka, išla je do toga da je zahtevala tamnoplavu verziju koja bi odgovarala njenim očima.

Sasvim je prirodno da je lejdi Dajana, koja je volela torbu zbog njenih modernih, elegantnih oblina – i jednostavno "zato što joj je dobro pristajala", na kraju bila inspiracija za nov naziv.

Ova torba je sasvim sigurno postala jedinstveno umetničko delo, spajajući nasleđe i kreativne vizije koje su formula za uspeh.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track