ŽENE UZVRAĆAJU: Imaš pivski stomak? Onda ne možeš da tražiš ženu bez mane!
Foto: Profimedia

Dosta je bilo

ŽENE UZVRAĆAJU: Imaš pivski stomak? Onda ne možeš da tražiš ženu bez mane!

Žena -
Muškarci ne mogu da veličaju svoje pivske stomake,a da zahtevaju i očekuju da im žene izgledaju savršeno, kažu žene u kampanji koje slave prirodnu lepotu i obline

Žene iz celog sveta uzvratile su udarac i odgovorile na sve veći trend na internetu tzv. #Dadbod. Poznati i nepoznati muškarci objavljuju fotografije svojih nesavršenih tela i s time se jako ponose.

Žene koje ih gledaju, lude su za njima i njihovim pivskim stomacima. Oni se hvale da, iako izgledaju zapušteno, ne vežbaju i jedu šta požele, vole ih prekrasne žene savršenih oblina. Među poznatim zvezdama to su Leonardo Dikaprio, Kris Pret, Džud Lav...

Drugi deo ženskog roda smatra to uvredom za sve majke čija tela su se promenila nakon porođaja i ostale žene s viškom kilograma, strijama i ostalim nesavršenostima. Pokrenule su novi trend #MomBod i slave prirodnu, nesavršenu lepotu svojih tela tako da dele fotografije na kojima se vide sve njihove mane.

Foto: Twitter/ #Mombod
Foto: Twitter/ #Mombod

Žele da pokažu muškarcima da i one mogu da imaju trbuščiće pa im poručuju da ne mogu da traže žene savršenog izgleda kad i sami imaju nesavršenosti. Jedna od njih zove se Suzana i podelila je tri fotografije na svom Instagram profilu uz komentar:

"Sigurno nije lako voleti sebe kao ženu u ovom svetu".

foto: Instagram
foto: Instagram

- Bila sam toliko ljuta na fenomen #Dadbod da sam plakala. Neki poznati muškarac na plaži, a izgleda kao i većina ljudi, a neko je reagovao sa "Wow!". Takvi muškarci, iako imaju salo oko struka i nisu savršeni, osvajaju predivne žene i svet misli da su seksi i privlačni - ispričala je Suzana.

Žena imena Karli objavila je na Fejsbuku fotku stomaka na kom se vide duboke strije. Kaže da su u početku neki komentarisali da bi trebala da se sakrije, odnosno da pokrije stomak da se strije ne vide. - Slaviti Dadbod je uvreda za majke čija tela su se trajno promenila nakon porođaja. Ovo sam ja i uvek ću imati strije i opuštenu kožu. To je Mombod. Muškarcima nije potreban apsolutno nikakav napor ni žrtva da dobiju dete - požalila se novinarima druga žena.

Pogledajte satirični video koji dočarava ovu temu:

http://www.youtube.com/watch?v=R18zpq-ODBw

Javnost podržava akciju posebno nakon satiričnog videa komičara Akila Hjuza. On ukazuje na to da su kriterijumi u pogledu muških i ženskih tela različiti. Kritikuje društvo jer se očekuje da žensko telo uvek bude savršene građe.- Zaustavimo ovu ludost sada. To je moje telo, to je vaše telo. Trebaće vremena da naučite da ga volite i da budete ponosni na svoje grudi ili guzu, ili usne, ili bokove - poruke su ostalih revoltiranih žena.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track