ZASTRAŠIVANJE: Kum Marka Jakšića postavio bombu?!
Foto: Beta

Pukom srećom izbegnut masakr u Mitrovici

ZASTRAŠIVANJE: Kum Marka Jakšića postavio bombu?!

Politika -
Dragiša Ilić, kum poslanika DSS sa Kosova Marka Jakšića, sumnjiči se da je organizovao podmetanje bombe ispred škole

BEOGRAD - Bruka i sramota.Dragiša Ilić, kum poslanika DSS s Kosova Marka Jakšića, sumnjiči se da je organizator postavljanja bombe ispred Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ u severnom delu Kosovske Mitrovice tokom lokalnih izbora u nedelju, saznaje Kurir. Eksplozivna naprava nije eksplodirala i, na sreću, izbegnuta je tragedija s mnogo žrtva, Srba koji su u toj izbornoj jedinici iskoristili svoje biračko pravo. Kosovska policija je, naime, pronašla bombu u dvorištu škole u kojoj je bilo otvoreno glasačko mesto i obezbedila lice mesta.- Cela Kosovska Mitrovica bruji da je Jakšićev kum Dragiša Ilić, navodno, organizator podmetanja bombe u dvorištu škole. To je bila samo jedna u nizu njihovih akcija zastrašivanja građana kako bi ih sprečili da glasaju na izborima. Ali podmetanjem bombe, od koje su mogli da izginu ljudi, deca, prevršena je svaka mera. Ovo je dokaz da njihova borba za lične interese nema granice - navodi izvor Kurira.Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika Mitrovice s liste Srpska, kaže da nije upoznat sa sumnjama da je Ilić jedan od organizatora podmetanja bombe:- Ali Ilić jeste bio kod te škole. Video sam ga kad sam išao da ohrabrim ljude da glasaju. Tada mi je dobacivao, izvređao me i, između ostalog, rekao: „Više nisi Srbin, idi u džamiju.“Sa Ilićem juče nismo uspeli da stupimo u kontakt, dok njegov kum Jakšić nije ni dozvolio da mu postavimo pitanje.- Vi ste nekorektni i bezobrazni. Da sam znao da ste iz Kurira, ne bih se ni javio. Ubuduće ćemo komunicirati na sudu - kazao je Jakšić i prekinuo vezu.Podsetimo, Kurir je pre nekoliko dana objavio da je Jakšić na sastanku u Vučitrnu sklopio tajni pakt s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem da zajedničkim snagama i zastrašivanjem na sve načine osujete Srbe iz južne srpske pokrajine da izađu na lokalne izbore.Inače, juče, dan posle izbora, u kontejneru u centru Kosovske Mitrovice goreli su glasački listići. Reporter Kurira našao je juče oko podne blizu škole „Sveti Sava“, u kontejneru koji se još dimio, svežnjeve neizgorelih glasačkih listića. Inače, birački materijal sa izbornih mesta trebalo je da odnese misija OEBS. Biračko mesto u toj školi napadnuto je u nedelju po podne, biračke kutije su razbijene, ali, kako kažu poznavaoci izbornog procesa, birački materijal nije smeo da završi na ulici.

Brani kuma... Marko Jakšić
Brani kuma... Marko Jakšić

Pantić: Video sam ga pored škole, vređao me je i dobacivao mi: „Više nisi Srbin, idi u džamiju“
Pantić: Video sam ga pored škole, vređao me je i dobacivao mi: „Više nisi Srbin, idi u džamiju“

Koji su ideali bojkotaša?Bratislav Bata Dikić, na svojoj Fejsbuk stranici je napisao:- Narode srpski, braćo i sestre, prozivajte me i, ako mislite da sam nešto kriv, spreman sam da budem žrtva svog naroda, ali ne dam da Šiptar bude gazda u srpskoj kući! Bojkotujemo izbore, ali samo za kamere i medije - napisao je Dikić.

Gonićemo odgovorne za neredeVanja Vukić, državni sekretar u MUP, izjavio je da će biti krivično gonjeni odgovorni za incidente tokom lokalnih izbora na severu Kosova.- Apsolutno nije tačna tvrdnja Marka Jakšića iz DSS da je zamenik direktora Policije Srbije Bratislav Dikić odgovoran za nerede u Kosovskoj Mitrovici - naveo je Vukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track