ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Dragoljub Delibašić se branio ćutanjem!
Foto: Reuters

Hapšenje u Kosovskoj Mitrovici

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Dragoljub Delibašić se branio ćutanjem!

Crna Hronika -
Vasić je rekao da se Delibašić na njegovu sugestiju branio ćutanjem, jer smatra da je to u najboljem interesu u ovoj fazi krivičnog postupka

PRIŠTINA - Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da se bivši komandir policije u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragoljub Delibašić na prvom saslušanju pred međunarodnim tužiocima danas u Prištini branio ćutanjem.

Vasić je rekao da se Delibašić na njegovu sugestiju branio ćutanjem, jer smatra da je to u najboljem interesu u ovoj fazi krivičnog postupka.

On je dodao da će u toku naredna 24 sata tužilaštvo odlučiti da li će predložiti sudski pritvor Delibašiću koji je danas izveden pred Specijalno tužilaštvo za ratne zločine u Prištini.

Vasić je naglasio da se Delibašić tereti da je tokom ’1999 i 2000. godine počinio niz teških zločina za koje je zaprećena kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Dragoljub Delibašić je uhapšen po nalogu Euleksovog tužioca iz Specijalnog tužilaštva Kosova pošto se u utorak veče prethodno dobrovoljno prijavio policiji u Lešku na severu Kosova.

Iz Euleksa je saopšteno da je osumnjičeni optužen da je, postupajući u svojstvu komandira policije u Mitrovici 1999. i 2000, podsticao na izvrššenje krivičnog dela teškog ubistva oduzimanjem žživota drugih lica iz nacionalnih motiva, koje je izvrššeno u saučesnišštvu sa Oliverom Ivanovićem, navodnim vođom "Čuvara mosta".

"Čuvari mosta" je naziv za grupu ljudi koja je u severnom delu Kosovske Mitrovice, tokom povlačenja srpske vojske i polcije sa Kosova 1999. godine a i posle branila taj deo grada od upada Albanaca. Naziv su dobili jer su neprestalno dežžurali na dva mosta na Ibru koji razdvajau severni srpski, od južžnog albanskog dela Kosovske Mitrovice.

Delibaššiću je specijalni tužžilac za ratne zločine Euleksa Čezare Mikalčuk odredio policijski pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track