Zečević sačuvao Zvezdu u Evropi!
Foto: Nebojša Mandić

UEFA dala još 14 dana crveno-belima

Zečević sačuvao Zvezdu u Evropi!

Fudbal -
Pobednik Čvrstim argumentima i diplomatijom, generalni sekretar crveno-belih u Nionu sprečio suspenziju svog kluba i dobio na vremenu

Mnogi su ga osporavali.Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević sa svojim timom izvojevao je veliku diplomatsku pobedu za klub u UEFA. Komitet za finansijski fer-plej evropske „kuće fudbal“a odlučio je da Crvenoj zvezdi pruži još 14 dana kako bi izmirila zaostala dugovanja. Najvažnija stvar je da Crvena zvezda neće biti izbačena iz Evrope, tako da će šampion iz 1991. godine u slučaju osvajanja titule dobiti priliku da kroz kvalifikacije izbori Ligu šampiona.Licenca nije problemNaime, Crvena zvezda za dve nedelje treba u UEFA da pokaže rokove i dogovor sadužnicima kojima mora da isplati 3,2 miliona evra kako bi nesmetano dobila licencu za evropska takmičenja. Prema informacijama s Marakane, to ne bi trebalo da bude problem.Najvažnija vest iz Niona je da je gensek Miodrag Zečević čvrstim argumentima i veštom diplomatijom uspeo da obori tužbu FK Rad i dobije vreme da se srede finansije. Iako su ga mnogi u Crvenoj zvezdi osporavali, čak i potcenjivali, generalni sekretar Miodrag Zečević je u Nionu demonstrirao znanje i najzaslužniji je za diplomatsku pobedu crveno-belih u Nionu. Komitet je kao krucijalnu činjenicu uzeo Zvezdine papire u kojima se nije muljalo, kao što je bio slučaj s ostalim klubovima. Sastanak je trajao skoro sat i po, a delegacija Crvene zvezde, koju su činili Miodrag Zečević, Stefan Pantović, klupski advokat i gensek FSS Zoran Laković, zadovoljna je napustila prostorije UEFA.Gensek ne talasa- UEFA je od nas tražila da joj dostavimo dopunsku dokumentaciju u što kraćem roku. Na osnovu toga doneće odluku za dve nedelje. I dalje sam umereni optimista. Predali smo dokumentaciju, izneli činjenice, a UEFA je izuzetno ozbiljna organizacija - rekao je Zečević iz Niona za Kurir.

 Sad mogu da se koncentrišu na teren... Fudbaleri Zvezde
Sad mogu da se koncentrišu na teren... Fudbaleri Zvezde

Potpredsednik bio skeptikČOVIĆ: UEFA NAM JE DALA NADUPotpredsednik Crvene zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović kaže da odluka iz Niona otvara klubu prostor za optimizam i veću obavezu da se što pre srede finansije.- Iza odluke UEFA stoji veliki rad. Naravno da smo mogli neke stvari i bolje da uradimo, ali da ne lamentiramo, već da u periodu ispred nas hitno preduzmemo određene mere, zna se koje - poručio je Čović.

Predsednik miranDŽAJIĆ: SAD DA SE OKRENEMO UŽICUPredsednik Crvene zvezde Dragan Džajić bio je miran posle odluke iz Niona.- Očekivao sam ovakvu odluku jer su argumenti i činjenice bili na strani Crvene zvezde. Dobili smo lepe vesti iz Niona. Ipak, sad je najvažnije da se smire tenzije i da se okrenemo Užicu i onome što nas tamo čeka. Biće to teška utakmica, ali verujem u naše igrače da će pobediti i približiti nas zacrtanom cilju - poručio je Dragan Džajić.

Činjenice vezane za dug i ime Crvene zvezde1. FK Rad za fudbalere Luku Milivojevića, Miloša Dimitrijevića i Aleksandra Pantića duguje 1,7 miliona.2. Ostatak od 1,5 miliona evra duguje se bivšim igračima koji su dovođeni prethodnih sezona.3. Fudbaler kojem se najviše duguje je Poljak Gžegož Bronovicki, koji treba da dobije 600.000 evra.4. Klubu su najviše pomogli sadašnji prvotimci, koji su potpisali ugovor da neće tužiti Crvenu zvezdu.5. Crvena zvezda bila je šampion Evrope 1991. godine, a iste godine osvojila je i Interkontinentalni kup.6. Moćnici iz UEFA bili su očigledno svesni kolike je gubitke klub preživeo u sezoni 1991/1992, kad je morao da igra van Srbije, a potom tri godine zbog sankcija nije se takmičio u Evropi.7. U slučaju osvajanja titule, generalni sponzor „Gasprom“ mogao bi kao bonus na ugovor da uplati između 500.000 i milion evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track