ŽELEZNIČARI USPELI: Očišćena zavejana pruga Novi Sad-Vrbas,uklonjena tri voza!
Foto: Vlada Srbije Kurir

Makismalno se angažovali

ŽELEZNIČARI USPELI: Očišćena zavejana pruga Novi Sad-Vrbas,uklonjena tri voza!

Srbija -
Više od 100 železničara i sva raspoloživa vozna sredstva i mehanizacija čitav dan radili na raščišćavanju ovog dela subotičke pruge

BEOGRAD - Železnice Srbije uspele su da, uz maksimalno angažovanje svih zaposlenih, večeras od snežnih nanosa raščiste prugu između Novog Sada i Vrbasa i sa pruge uklone dva teretna voza i međunarodni putnički voz koji su smetovima bili zarobljeni u blizini Vrbasa, izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

Simonović, koji sa železničarima u Subotici učestvuje u raščišćavanju pruge, rekao je da su više od 100 železničara i sva raspoloživa vozna sredstva i mehanizacija čitav dan radili na raščišćavanju ovog dela subotičke pruge.

Ostalo je da u ranim jutarnjim satima od snežnih nanosa bude raščišćen i deo pruge od Vrbasa prema Subotici kako bi bila uklonjena i poslednja zavejana garnitura, drugog međunarodnog putničkog voza nedaleko od Lovćenca, izjavio je Simonović.

Prema Simonovićevim rečima, tokom čitave noći organizovano je dežurstvo nekoliko desetina železničara na ovom delu pruge, kako bi čistili prugu i sprečili da je snežni nanosi ponovo zatrpaju.

Železničari će raditi čitave noći da bi što pre čitavu prugu očistili, uklonili preostalu garnituru i što pre uspostavili železnički saobraćaj na celoj trasi, poručio je Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track