ZLOČIN U MITROVICI: Odbornik Dimitrije Janićijević (35) ubijen na kućnom pragu
Foto: Tanjug

Hicima iz automatskog oružja

ZLOČIN U MITROVICI: Odbornik Dimitrije Janićijević (35) ubijen na kućnom pragu

Crna Hronika -
U mitrovačku bolnicu dovezen je bez znakova života. Bio je i kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica. Otac je troje dece, a četvrto je na putu
1 / 7 Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević ubijen je nešto iza ponoći ispred svoje kuće u severnom delu Kosovske Mitrovice hicima iz automatskog oružja. On je u mitrovačku bolnicu dovezen bez znakova života.

U Janićijevića, pošto izašao iz automobila, pucalo za sada nepoznata osoba i ispalila najverovatnije pet ili šest metaka iz automatskog oružja. Njegovo telo je bez znakova života prebačeno u mitrovačku bolnicu, a potom na obdukciju u Prištinu.

Prema rečima direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milana Ivanovića, Janićijević je imao višestruke povrede i više od deset rana nanetih vatrenim oružjem u predelu grudi i stomaka. "Pokušali smo reanimaciju, koja je trajala više od pola sata, ali bez uspeha i njegova smrt je zvanično konstatovana u 01.13 sati", rekao je Ivanović.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti kaže da je slučaj okarakterisan kao teško ubistvo i da je, prema preliminarnim rezultatima istrage, žrtva upucana iz pištolja kalibra 9 mm. "Kada je u pitanju motiv, ništa ne isključujemo", rekao je Hoti i naveo da se slučaj može povezati sa nekim događajima iz prošlosti, pošto je ranije registrovano nekoliko napada na Janićijevića. Hoti navodi da istragu vode zajedno kosovska i Euleks policija.

Janićijević je bio i kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica na prethodnim lokalnim izborima na listi Samostalne liberalne stranke. Motivi i počinilac ubistva zasad nisu poznati. Policija bi danas trebalo da saopšti više detalja o ovom ubistvu.

Otac troje dece čekao i prinovu

Janićijević (35) je otac troje dece, a četvrto je na putu. do sada su ispod njegovih automobila postavljane eksplozivne naprave. Bio je vlasnik prodavnice "Forneti" i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na poslednjim izborima u ovom gradu.

REAGOVANJA

Hodžić: Napad na mir

Glavna izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžić ocenila je danas da je ubistvo odbornika u Skupštini opštine severne Kosovske Mitrovice i člana Samostalne liberalne stranke (SLS) Dimitrija Janićijevića napad na mir i budućnost građana severne Mitrovice.Hodžićeva je pozvala nadležne da hitno otkriju i kazne počinioce ovog zločina.Odbornik SO severna Mitrovica i član SLS-a Dimitrije Janićijević ubijen je sinoć, pola sata iza ponoći ispred svoje kuće u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici.

Kancelarija za KiM: Hitno rešiti ubistvo

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ubistvo odbornika u Skupštini opštine severna Kosovska Mitrovica i člana Samostalne liberalne stranke Dimitrija Janićijevića. "Zahtevamo od EULEKSA i međunarodne zajednice da hitno rasvetle ovaj zločin i vinovnike privedu pravdi", saopštila je Kancelarija. Dodaje se da je pronalaženje zločinaca imperativ kako bi se građanima Kosovske Mitrovice i cele Pokrajine obezbedila bezbednost.Privremena uprava osudila ubistvo odbornika

Privremeni organ Kosovske Mitrovice osudio je danas ubistvo odbornika u lokalnoj skupštini Dimitrija Janićijevića i zatražila hitnu reakciju međunarodnih misija kako bi bili pronađeni počinioci. Na vanrednoj sednici Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica odlučeno je da dan sahrane ubijenog Dimitrija Janićijevića bude dan žalosti u Kosovskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izrazio je najdublje i najiskrenije saučešće porodici ubijenog. Janićijević, koji je bio i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Samostalne liberalne stranke, ubijen je rano jutros ispred svoje kuće u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

http://www.youtube.com/watch?v=0leI92Xna64

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track