IMA POLA PLUĆA I VELIKO SRCE: Srbin spasao austrijskog dečaka!
Foto: Telegraf

Izbegnuta tragedija na bazenu u Bad Halu

IMA POLA PLUĆA I VELIKO SRCE: Srbin spasao austrijskog dečaka!

Austrija -
Iako teško bolestan Budimir Živković (65) je bez razmišljanja skočio u bazen kako bi spasao dvogodišnjeg dečaka koji se davio

BEČ - Budimir Živković (65) iz Paraćina, kome je proletos u Beču odstranjena polovina pluća zbog karcinoma, spasao je život dvogodišnjem Austrijancu, koji se davio u bazenu, piše Telegraf.

Srčani Srbin teško narušenog zdravlja otišao je u Beč na redovnu kontrolu nakon operacije. Posle pregleda, svratio je u obližnji gradić Bad Hal da poseti ćerku i unuka. Sa njima je i otišao na bazen, kad se umalo dečak nije udavio.

- Zbog bolesti ne smem da se kupam i sunčam, pa sam sedeo u odeći i posmatrao šta se događa. Bio je to bazen za stariju decu, sa toboganom. U jednom trenutku spazio sam da se mališan od oko dve godine, davi! Dete se desetak sekundi batrgalo u vodi a da niko nije primetio. Nisam razmisljao, skočio sam u odeći i izvukao ga. Umalo i ja da se utopim jer sam prilično slab, a vodeni talas me je oborio. Roditelja dečaka nigde nije bilo u blizini – priča skromni Paraćinac za Telegraf.

ilustracija
ilustracija

Kad ga je izvukao iz vode, dečak je već bi modar. Jedva se povratio i počeo da povraća, a u međuvremenu je naišao njegov otac. Kako je Budimir uleteo u vodu obučen, ne razmišljajući, mobilni telefon mu se skvasio, pa ni posle sušenja nije hteo da radi. Dečakov otac ponudio mu je zato popravku aparata – iz sredstava osiguranja!

- Sa telefonom kako bude. Više sam se zabrinuo zbog dokumenata, lićne karte, vize i bankovne kartice koji su mi bili u džepu. Na sreću, sve se to osušilo pa nisam morao da vadim druge papire – priča ovaj skromni Paraćinac.

Budimir je u martu operisan od karcinoma pluća i u julu, objašnjava, bio je na redovnoj kontroli na klinici u Beču. U Austriji je radio 16 godina. Penzionisao se zbog narušenog zdravlja, ali ima njihovo zdravstveno osiguranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track