NI PTICA NE MOŽE DA PROLETI: Krejga čuva 40 specijalaca!
Foto: Printscreen Krone.at

Počelo snimanje "Spektra"

NI PTICA NE MOŽE DA PROLETI: Krejga čuva 40 specijalaca!

Austrija -
Paradoks je da austrijski glumac Kristof Valc, koji će igrati glavnog negativca u novom filmu o Dejms Bondu neće nijednom zaigrati ispred kamera u svojoj domovini

BEČ - U Austriji danas počinje snimanje novog filma iz serije o britanskom agentu Džejmsu Bondu, pod radnim nazivom "Spektar", u vezi kojeg su preduzete mnoge bezbednosne mere.

Oko snimanje 24. po redu filma o "007" angažovano je čak 40 pripadnika specijalnog obezbeđenja, koji će se brinuti o glavnom glumcu Danijelu Krejgu. O bezbednosti na jezeru Altausze, dok se budu snimale vratolomne scene, briuće se 45 vatrogasaca, a angažovano je i 15 čamaca.

Već duže su stanovnici regiona Auzeerland, na teritoriji pokrajine Štajerska, euforični jer se novi "Bond" snima baš kod njih. Inače za snimanje u ovom delu Austrije predviđeno je, prema planu 40 sati, bez obzira kakve vremenske prilike budu bile. Snimanje počinje danas i gotovo isključivo će se snimati scena na samom jezeru.

"Većina snimanja se odvija na jezeru. Mi imamo samo tri čamca, a ostalih 12 smo dobili kao pojačanje iz Gornje Austrije", objasnio je komandant vatrogasaca Kristian Fišer.

Opasnost od snežnih lavina uklonjena je pre par dana kontrolisanim miniranjima. Za vreme snimanja, odnosno danas i sutra, zabranjeni su letovi nad ovim regionom, kako bi se sprečila svaka mogućnost da paparaci iz vazduha slikaju snimanje.

U sredu bi filmska ekipa trebala da se preseli u pokrajinu Tirol, gde će u mestu Obertilijah nastaviti snimanje. Zanimljiv podatak je da austrijski glumac Kristof Valc, dobitnik dva Oskara, koji će igrati glavnog negativca u novom filmu "007", neće nijednom zaigrati ispred kamera u svojoj zemlji. On je objasnio da se njegov lik ne pojavljuje ni u jednoj sceni koja se snima u Austriji.

Inače ovo nije prvi "Bond" koji se snima u ovom delu Austrije, jer je već 1987.na jezeru Vajsenze u pokrajini Koruška, samo par kilometara od aktuelnog mesta snimanja, obavljeno snimanje ranijeg filma i to na temperaturama od minus 28,8 stepeni. Tada je Timoti Dalton, koji je glumio Bonda, svojim autom bežao od negativaca preko zaleđenog jezera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track