ŠTRAHE OSUDIO TERORISTIČKI NAPAD U RS: Ekstremisti iz Bosne su pretnja celoj Evropi!
Foto: Rojter

Upozorenje iz Beča

ŠTRAHE OSUDIO TERORISTIČKI NAPAD U RS: Ekstremisti iz Bosne su pretnja celoj Evropi!

Austrija -
Ovim putem želim da izrazim saučešće svima koje je pogodio ovaj tragičan događaj, pre svega porodici nastradalog policajca i njegovim kolegama, rekao je Štrahe

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) osudio je danas teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u Republici Srpskoj, u kojem je ubijen policijac Dragan Đurić (48), a ranjene njegove kolege Željko Gajić i Stevo Milovanović.

“Kada će se Evropa konačno probuditi? Ovde je reč o još samo jednom od mnogobrojnih pripadnika islamskih ekstremista koji organizuju napade na Evropu i protiv toga mora hitno nešto da se preduzme!”, istakao je šef austrijskih slobodaraca.

“Ovim putem želim da izrazim saučešće svima koje je pogodio ovaj tragičan događaj, pre svega porodici nastradalog policajca i njegovim kolegama”, rekao je Štrahe.

Tajne službe su došle do otkrića da je Bosna i Hercegovina leglo radikalnih muslimana, podseća Štrahe.

“Iz BiH preti velika opasnost za čitavu Evropu, pa samim tim i Austriju”, ističe lider FPÖ i dodaje.

“Islamski ekstremisti moraju rigorozno da se prate i posmatraju i da na vreme budu uhvaćeni kako bi se njihovo finansiranje, kao i vrbovanje ljudi saseklo u korenu”, kaže Štrahe.

Podsetimo, napad je 27. aprila izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je likvidiran prilikom razmene vatre sa policijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track