POČELO IZVLAČENJE TELA NASTRADALIH: U nesreći poginule dve Crnogorke i državljanka BiH
Foto: Fedja Krvavac Klix.ba

Stravična saobraćajka kod Foče

POČELO IZVLAČENJE TELA NASTRADALIH: U nesreći poginule dve Crnogorke i državljanka BiH

Crna Hronika -
Nsreća se dogodila u nedelju uveče kada je autobus Centrotransa iz Istočnog Sarajeva koji saobraća na relaciji Pale-Herceg Novi iz zasada nepoznatih razloga sleteo sa puta

FOČA - Saobraćajna nesreća, u kojoj su tri lica poginula, a 13 povređeno, dogodila se sinoć oko 23.00 časa na lokalitetu Dučela, na putu Foča - Šćepan Polje, kada je autobus "Cenrotransa" iz Istočnog Sarajeva koji je saobraćao na liniji Pale - Herceg Novi sleteo sa puta.

Spasilačke ekipe koje su jutros oko 10 sati stigle na teren započele su oko 12 sati posle završetka kacije spasavanja izvlačenje tela tri poginule putnice ispod autobusa kompanije Centrotrans iz Istočnog Sarajeva, koje su poginule kada je autobus u nedelju uveče sletio sa puta u blizini Foče.

Foto: Foto Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Foto Feđa Krvavac/Klix.ba

Prema poslednjim informacijama među poginulima su dve državljanke Crne Gore i jedna državljanka BiH. Za sada je poznato da je među poginulima jedna djevojka koja se vraćala sa skijanja iz BiH

Devojka je državljanka Crne Gore koja je živela u Francuskoj. Na mestu događaja su došli i njeni rođaci kod kojih je krenula u posetu u Crnu Goru.

Foto: Foto Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Foto Feđa Krvavac/Klix.ba

Jedno telo je izvučeno, a izvlačenje preostala dva tela je u toku, što će potrajati još neko vreme, budući da su priklještena ispod autobusa.

Na mestu nesreće su ekipe Gorske službe spašavanja i ekipa Hitne medicinske pomoći, a tela se izvlače pomoću dizalica kojim prvo moraju pomeriti vozilo.

Vozač i suvozač su takođe na mestu nesreće i oni su ujedno jedini koji nisu povređeni. Obojica su u stanju šoka i nisu spremni za davanje bilo kakvih izjava.

Foto: Foča -24.info
Foto: Foča -24.info

Prema izjavama svedoka, na ovom delu puta je bilo veliko nevreme i poledica u momentu nesreće. Vozilo je posjedovalo zimsku opremu i tehnički je bilo ispravno, rekli su u Centrotransu.

Iz Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo je potvrđeno da je do nesreće došlo u nedelju uveče oko 23.00 časa kada je iz za sada neutvrđenih razloga autobus sleteo sa puta.

"Do nesreće je najverovatnije došlo kada je vozač autobusa marke Mercedes koji je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo - Herceg Novi iz neutvrđenih razloga izgubio kontolu nad vozilom, usled čega je autobus iskliznuo sa kolovoza i sleteo u provaliju", kazala je portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Foto: Foča -24.info
Foto: Foča -24.info

Kako je ona istakla, 13 povređenih, koji su se nalazili u autobusu, su državljani Crne Gore i Bosne i Hercegovine i oni se nalaze u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

"Ispod autobusa se još uvek nalaze tri tela stradalih putnika koja ne daju znakove života, ali njihov identitet zbog položaja autobusa još uvek nije poznat. Čeka se na dizalicu koja će ukloniti autobus", kazala je portparolka CJB Istočno Sarajevo.

Povređeni putnici, od kojih jedan teže, zbrinuti su u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

( Srna/Agencija Anadolija/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track