11 godina od mučkog ubistva novinara Milana Pantića

Još se ne znaju ubice

11 godina od mučkog ubistva novinara Milana Pantića

Crna Hronika -
Policijska uprava u Jagodini je povodom 11. godišnjice ubistva Milana Pantića navela da je resvetljavanja tog zločina prioritet

JAGODINA - Danas se navršava 11 godina od ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića, a nalogodavci i ubice do danas nisu otkriveni.

Dopisnik "Večernjih novosti" Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine udarcima tvrdim predmetom u glavu u ulazu svoje zgrade u Jagodini, u kojoj je živeo s porodicom.

Na 11. godišnjicu Pantićeve smrti kolege i prijatelji mučki ubijenog dopisnika "Večernjih novosti" održaće pomen na jagodinskom groblju u 11 sati. Nakon održanog pomena, njegova porodica, prijatelji i kolege novinari obići će mesto gde je Pantić ubijen i položiće cveće na bistu na trgu koji nosi njegovo ime. Takođe, na 11. godišnjicu ubistva dopisnika "Večernjih novosti", biće uručena nagrada za novinarsku hrabost "Milan Pantić".

Povelja i 150.000 dinara biće uručena dopisniku Radio-televizije Srbije sa Kosova Andriji Igiću u Narodnoj biblioteci u Jagodini. Iako je prošlo 11 godina od Pantićevog ubistva, i iako su predstavnici policije i vlasti više puta tvrdili da je "istraga došla do značajnih saznanja", ubice i nalogodavci tog zločina i dalje su na slobodi. Pre ubistva, Pantić je u "Večernjim novostima" objavio više tekstova o privrednom kriminalu u pomoravskom okrugu, najviše o korupciji u jagodinskoj pivari i popovačkoj cementari.

Policijska uprava u Jagodini je povodom 11. godišnjice ubistva Milana Pantića navela da je resvetljavanja tog zločina prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i PU u Jagodini. Udruženje novinara Srbije (UNS) je istaklo da je Pantić bio "čovek i kolega koji je životom platio vernost novinarskoj profesiji i vrednostima demokratskog društva".

Novinari i prijatelji ubijenog dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, kako je naveo UNS, podsetiće danas nadležne da su uzalud potrošili još jednu godinu, a da nisu otkrili nalogodavce ubistva i ubice novinara Milana Pantića. To udruženje je pozvalo sve kolege novinare da u skladu sa Kodeksom novinara Srbije još upornije nastave sa istraživanjem ubistava novinara, a redakcije da tim tekstovima pruže uređivačku podršku.

Milan Pantić je rođen 1954. godine u levačkom selu Dragovu kod Rekovca. Pre nego što je počeo da radi kao dopisnik "Večernjih novosti" bio je zaposlen u Radio-novinskom javnom preduzecu "Novi put" u Jagodini. U svojim napisima uglavnom se bavio aktuelnim temama iz Jagodine, a posebnu pažnju posvetio je događajima iz oblasti opšteg i privrednog kriminaliteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track