ISPOVEST SPASIOCA KOJI JE IZVLAČIO VOJNIKE IZ SMRSKANOG BMW-A: Balvani su se sa kamiona sručili na njihov auto, sam Bog ih je spasio
Ilustracija, Foto: Profimedia

izbegnuta tragedija

ISPOVEST SPASIOCA KOJI JE IZVLAČIO VOJNIKE IZ SMRSKANOG BMW-A: Balvani su se sa kamiona sručili na njihov auto, sam Bog ih je spasio

Crna Hronika -

-Sam Bog ih je spasio, sreća je bila na njihovoj strani. Vozilo je bilo zgnječeno, a pripadnici vatrogasno-spasilačke službe su morali da ga seku kako bi izvukli četvoricu vojnika.

Ovako počinje priču Branislav Matić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije policijske uprave Zaječar, koja je učestvovala u spasavanju četvorice vojnika na čije se vozilo pre nekoliko dana prevrnula prikolica puna balvana.

Stravična saobraćajna nezgoda dogodila se u sredu oko 15 sati na ulazu u Zaječar iz pravca Kneževca. Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prikolica kamiona koja je prevozila balvane se prevrnula u trenutku kada se nalazila na nadvožnjaku ispod kog prolazi železnička pruga i staza koja vodi do Doma zdravlja.

- Sticajem okolnosti se pored prikolice zateklo vozilo marke BMW u kom su bila četiri pripadnika Vojske Srbije. Balvani su se bukvalno sručili na automobil i zgnječili ga, a kada je stigla služba Hitne pomoći mogli su izvući samo jednu osobu koja je bila u tom delu automobila koji nije zgnječen – prepričava za

Matić, dodajući da ne pamti ovakvu nesreću u Zaječaru, navodi Blic.

Vatrogasno-spasilačka služba je primila poziv u 15.21 sati, i sa jednim vozilom i tri čoveka izašli su na lice mesta, gde su zatekli užasnu scenu.

Ilistracija
Ilistracijafoto: Zorana Jevtić

- Pored toga što je bio oštećen auto, balvani su pali na prugu koja se nalazi ispod nadvožnjaka i na stazu koja vodi do Doma zdravlja. Srećom, dole nije bilo nikog a preko policijske uprave je odmah javljeno "Železnici" da obustave saobraćaj dok se ne raščisti mesto nesreće. Odmah je otpočeta akcija spasavanja ljudi iz vozila – priča Matić.

Srećom, hrabri vojnici su bili u svesnom stanju kada je stigla pomoć i pribrano su sačekali da ih izvuku iz smrskanog BMW-a.

Kako je u tom periodu i kraj radnog vremena za mnoge žitelje Zaječara, a nezgoda se desila na izuzetno prometnoj saobraćajnici, stvorila je velika gužva na izlazu iz grada. Srećom, saobraćajna policija u saradnji sa pripadnicima PU Zaječar i spasilačkom službom uspela je da na najbolji mogući način preusmeri vozila. Ipak je, kaže Matić, najvažnije je bilo izvući ljude.

foto: Stefan Jokić/Ilustracija

- Odmah po izvlačenju pripadnici vojske su bili prevezeni u bolnicu na dalje lečenje. Nemam nova saznanja o zdravstvenom stanju tih ljudi, ali koliko znam, niko nije životno ugrožen. Pored truda i odličnog zalaganja pripadnika svih službi, važan faktor u svemu je bila i ogromna sreća koju su imali. Sam bog ih je sačuvao – kaže Matić ističući da je vozilo bilo u takvom stanju da je neverovatno kako je iko od putnika preživeo.

Iako je još nepoznato, rezultati dalje istrage će utvrditi zbog čega je došlo do prevrtanja prikolice koja je bila natovarena balvanima, a zdravstveno stanje povređenih se i dalje prati.

(Kurir.rs/Blic, J.Aleksić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja