Najnovije vesti

SNIMAK HAPŠENJA CRNOGORACA ZBOG ŠVERCA DROGE: Policiji dojavili da je KOKAIN UTOVAREN NA BROD odmah su krenuli u AKCIJU
Foto: Printscreen Facebook

praćeni mesecima, pali u venecueli

SNIMAK HAPŠENJA CRNOGORACA ZBOG ŠVERCA DROGE: Policiji dojavili da je KOKAIN UTOVAREN NA BROD odmah su krenuli u AKCIJU

Crna Hronika

Četvorica crnogorskih državljana uhapšeni su u akciji policije u kojoj je zaplijenjeno više od 5,7 tona kokaina. Na brodu "Aresa" uhapšeni su Kotorani Vasko Radonjić (50), Nikola Markić (29), Mihajilo Đorđević (58) i Cetinjanin Dragoljub Živković (67).

Akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu "Aresa" inicirala je crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu. Brod na kom je zaplenjeno više od tone kokaina plovio je pod zastavom Kameruna.

1 / 6 Foto: Printscreen Facebook

Španski mediji prenose da je isplovio početkom februara iz Surinama, "svraćao" u luku Guaranao u Venecueli i zaputio se ka solunskoj luci.

Brod je presretnut u međunarodnim vodama, a nakon što je međunarodni tim policajaca pronašao kokain, uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i kapetan broda. Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci i fotografije hapšenja krijumčara, među kojima su i Crnogorci. Na fotografijama se vidi kako policija vadi zapakovanu drogu, dok luku nadleću avioni.

"Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu „Aresa“ za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina.

Brod “Aressa” je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain “ubačen” na “Aressu” Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku", saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni crnogorski državljani su, kako navode iz policije, bili članovi posade. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

"Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate.

Zaplena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja ", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Kurir.rs/Vijesti

Foto printscreen Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...