U AUTOMOBILU UHAPŠENOG VOĐE ALKATRAZA PRONAĐENA DOKUMENTACIJA HRKALOVIĆKE: Bivša sekretarka MUP pokrivala Damjana Šobića
Foto: Beta/Miloš Miškov, Privatna Arhiva

novi detalji

U AUTOMOBILU UHAPŠENOG VOĐE ALKATRAZA PRONAĐENA DOKUMENTACIJA HRKALOVIĆKE: Bivša sekretarka MUP pokrivala Damjana Šobića

Crna Hronika -

Jedan od vođa navijača Damjan Šobić (38) koji je nedavno uhapšen u Beogradu, od ranije je poznat, a 2017. godine, osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja.

Kako se saznaje u automobilu uhapšenog vože Alkatraza Damjana Šobić pronađena je zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović koja se odnosi na ginekoloske probleme koje je u tom trenutku imala.

Inače, taj automobil u kom su nađena dokumenta, Šobić je dobio na poklon od navijača i navodnog narko dilera V. V.

Dijana Hrkalovic
foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/

Zbog Vajdića je navodno nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović više puta u toku 2018. izdavala naređenja policiji da ga pusti iako je zaustavljen sa oružjem i izbrisanim serijskim brojem.

- Zaustavljeni u audiju A8, a kod sebe je imao oružje s izbrisanim brojem. Umesto da nazove advokata, kontaktirao je direktno sa Hrkalovićevom, koja je odmah od policije na Novom Beogradu tražila da bude istog momenta pušten na slobodu, pa čak i da mu se vrati oduzeti pištolj - objasnio je ranije izvor.

Da poniženje bude još veće, državna sekretarka je naredila da se kriminalcu da sve što mu je potrebno dok ga ne puste na slobodu.

- Policajci su morali da mu donose sokove i sendviče i ispunjavaju mu želje, u čemu je on neskriveno uživao, hvaleći se poznanstvom sa Hrkalovićevom. Neki pripadnici MUP su već svedočili o tome, pa za sada protiv nje postoje elementi više krivičnih dela, od zloupotrebe položaja do trgovine uticajem, jer su i članovi ekipe V. V. ekspresno puštani posle svakog privođenja. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ona koristila kriptovani telefon koji ne može da se prisluškuje i koji obično koriste mafijaši - otkriva je izvor.

Inače, V. V. postao je poznat srpskoj javnosti u 2011. godine posle pucnjave na Dorćolu.

– V. V. (32), koji je uhapšen nekoliko minuta posle pucnjave u Ulici Miće Popovića, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. On je saslušan i policajcima je priznao da je došlo do sukoba između njega i druge dvojice mladića koji su u vatrenom okršaju povređeni. Izjavio je da su se posvađali, da je došlo do nesporazuma, i to je sve - preneli su tada mediji.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track